1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieverkot

Vaarallinen risteys poistuu viimein Porin Söörmarkussa valtion rahalla

Hallitus on tehnyt suuren liikennehankepaketin. Valtatie 8:n ja 23:n risteykseen tulee eritasoliittymä vuosien 2017–2019 aikana.

tieverkot
Valtateiden 8 ja 23 risteys Porin Söörmarkussa.
Valtateiden 8 ja 23 risteys Porin Söörmarkussa on monen mielestä vaarallinen ja ruuhkainen.Matti Kauvo / Yle

Valtatie kahdeksan ja valtatien 23 risteyksen vaarallinen liittymä muutetaan eritasoliittymäksi. Valtio myöntää 6,1 miljoonaa euroa liittymän muuttamiseen eritasoliittymäksi.

Perustelujen mukaan eritasoliittymä poistaa säännöllisesti ruuhkautuvan tasoliittymän aiheuttamat turvallisuus- ja sujuvuuspuutteet. Matka-aika lyhenee varsinkin valtatien 23 suunnasta saapuvalle työmatkaliikenteelle ja Porin sataman kuljetuksille.

Kunnostusraha liityy isoon rahoituspakettiin, joka hallitus on siirtänyt perusväylänpitoon. Kokonaisuudessaan rahasumma on 364 miljoonaa euroa. Rahat käytetään vuosina 2017–2019.

Porin kaupunki on aiemminkin toivonut Söörmarkun risteykseen eritasoliittymää, mutta rahapulan takia kaupunki myöntyi taannoin siihen, että risteykseen rakennettaisiin liikenneympyrä.

Lisäys 10.6. klo 12:01 Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus korostaa, että Pori piti koko ajan eritasoristeystä ykkösvaihtoehtona. Myös Liikennevirasto katsoi, että liikenneympyrä ei ole toimiva ratkaisu risteyksen ongelmien korjaamiseen.

Lue seuraavaksi