13,9 miljoonaa euroa nelostien parantamiseen

Keski-Suomeen tulee valtion korjausvelkapotista 13,9 miljoonaa euroa nelostien parantamiseen. Mutta ei, se ei tule Kirri-Tikkakoski välille, vaan Joutsan ja Jyväskylä väliselle osuudelle.

Tikkakoski
Ilmakuva nelostien työmaalta
Aerotruck / Jouni Jalkanen

Nelostien parantaminen Joutsan ja Jyväskylän välillä saa valtion korjausvelkapotista 13,9 miljoonaa euroa.

Liikenneministeriö julkisti tänään yli 360 miljoonan euron potin tiestön ja ratojen korjausvelan kuromiseen. Nyt rahoitettava Nelostien osuus jäi toteuttamatta vuonna 2011 valmistuneesta Lusi-Vaajakoski hankkeesta.

– Silloin Lusi-Vaajakoski -hankkeesta putosi rahoituksen vuoksi osia pois, ja meidän ehdotuksemme oli, että niitä tehtäisiin, sanoo Keski-Suomen Ely-keskuksen liikenne ja infrasturktuuri -vastuualueen johtaja Jukka Lehtinen.

Vaajakosken Kanavuoren ja Joutsan välille rakennetaan lisää keskikaiteellisia ohituskaistoja, lisäksi parannetaan liittymiä.

Lehtisen mukaan tarkka aikataulu töille on vielä auki, mutta todennäköisesti töihin ryhdyttään vasta vuoden 2017 jälkeen.

Kirrin ja Tikkakosken välille rahaa ei tälläkään kertaa ole luvassa, eikä sitä tästä paketista edes haettu.

– Kirri-Tikkakoski -väli on kyllä erittäin hyvin perusteltu, mutta hanke on niin suuri, että rahoituksen saaminen on erittäin vaikeaa, Lehtinen sanoo.