Hyppää sisältöön

Pikku Prinssi ensi-iltaan Suomessa – suomalainen foley-artisti teki elokuvaa Oscar-voittajien kanssa

Klassikkokirjasta tehty elokuva Pikku Prinssi saa Suomen ensi-iltansa tänään perjantaina. Isossa kansainvälisessä yhteistuotannossa oli mukana suomalainen foley-taiteilija Heikki Kossi. Hänen mukaansa kyseessä on tunteellinen elokuva, joka ei ole perinteinen koko perheen animaatio.

Kuva: H5 Film Sound / Clas-Olav Slotte

Foley-artisti Heikki Kossin H5 Film Sound -studio pääsi tekemään Pikku Prinssiä yhdessä nimekkäiden tekijöiden kanssa. Elokuvan ohjasi muun muassa animaatiohitti Kung Fu Pandan ohjannut Mark Osborne. Ääninäyttelijöinä olivat muun muassa Oscar-voittajat Marion Cotillard, Jeff Bridges ja Benicio del Toro. Pikku Prinssi on englanninkielinen, vaikka sen tuotantomaa onkin Ranska.

Foley-äänet ovat jälkikäteen elokuvaan tehtyjä ääniä, joita ovat esimerkiksi erilaiset askeleet, vaatteiden kahinat, sateen ropina sekä oven paukahdukset.

Se on valtavan älykäs elokuva.

Heikki Kossi, foleytaiteilija

Kossi on hyvin tyytyväinen lopputulokseen.

– On ollut mahtavaa olla mukana tällaisessa tarinassa. Se on valtavan älykäs elokuva, hän sanoo.

– Olen erityisen ylpeä kaikista niistä äänistä, jotka liittyvät isoon lasikupuun. Esimerkiksi hajoaminen ja käveleminen lasitähtien päällä kuulostavat hyvältä. Niiden eteen nähtiin vaivaa, Kossi sanoo.

Kossin mukaan kyseessä ei ole perinteinen koko perheen animaatioelokuva, ja moni pitääkin Antoine de Saint-Exupéryn klassikkokirjaa aikuisten satuna. Tunteellinen elokuva sai myös tekijän herkistymään.

– Kyllä pyyhin silmäkulmia paidankulmaan. Se on mahtavaa, että elokuvat liikuttavat, Kossi toteaa.