Pinokkio seikkailee Rovaniemen kesässä – kesäteatteri kaipaa yhä katosta katsomon suojaksi

Konttisen kesäteatterissa Rovaniemellä esitetään tänä vuonna klassikkotarina Pinokkio. Kesäteatterin tulos on säästä riippuvainen, eikä kaivattua katettua katsomoa ole vieläkään saatu.

Pinocchio
Pinokkion nimiroolissa on Jarno Jokiharju, joka on tehnyt myös näytelmän musiikin ja laulujen sanoitukset.
Pinokkion nimiroolissa on Jarno Jokiharju, joka on tehnyt myös näytelmän musiikin ja laulujen sanoitukset.Konttisen kesäteatteri

Viime kesänä sateinen sää karkotti Konttisen kesäteatterin katsojia ja kesäteatteri jäi pahasti kävijätavoitteestaan. Tuottaja Hannu Friman toivoo, että Konttisen puistoon saataisiin pian katettu katsomo.

– Kyllä sen puolesta on taisteltu varmaan toistakymmentä vuotta. Katsojat katsovat aamulla taivaalle, että onko pilvistä ja sääennustusta, että onko sadetta tulossa ja jos on sateen mahdollisuus, liput vaihdetaan toiselle päivälle tai sitten eivät tule ollenkaan, Friman sanoo.

Kesä 2014 oli säiden puolesta suotuisa ja kesäteatterissa kävi 6500 katsojaa. Viime kesänä Konttisen kesäteatterin esityksissä kävi 1500 katsojaa vähemmän.

– Aika iso miinus tehtiin viime vuonna. Kauhean montaa huono kesää ei voi tulla. Tässä mennään kuitenkin kädestä suuhun koko ajan, hannu Friman sanoo.

Tuttu tarina koko perheen makuun

Carlo Collodin kirjoittaman Pinokkion on uudelleen dramatisoinut Konttisen kesäteatterille Oiva Nuojua, joka on myös näytelmän ohjaaja.

– Halusin tehdä klassikkosadun ja mietin, mitä täällä Rovaniemellä ei ole vielä tehty. Olen tuonut näytelmää pikkusen tähän päivään, vaikka aikalailla sen sadun ehdoilla mennäänkin, ohjaaja Oiva Nuojua kertoo.

Musiikki on tärkeässä osassa Pinokkio-näytelmässä. Musiikki ja laulujen sanoitukset ovat pääosan esittäjän Jarno Jokiharjun käsialaa.

Pinokkion ensi-ilta on 23.6. klo 18 Konttisen puiston lavalla. Liput voi varata ennakkoon tai ostaa tuntia ennen esityksen alkua Konttisen rannasta sekä päiväsaikaan Lordin aukion lippupisteeltä 20.6. alkaen. Viimeinen esitys on 31.heinäkuuta.