Läskipyörällä Espanjan halki: 13-vuotias Viivi polkee Pyreneiden vuoriston yli

Viivi Karine ajaa isänsä kanssa läskipyörällä 800 kilometrin matkan. Matka alkaa kesäkuun lopulla.

Kotimaa
Viivi Karine ajaa läskipyörällä
Yle

Viivi Karine ajoi viime kesänä isänsä Jyrin kanssa noin 1500 kilometrin matkan Hangosta Jäämeren rannalle. Tänä kesänä kaksikko suuntaa ulkomaille, kun 13-vuotias Viivi aikoo polkea läskipyöränsä noin 800 kilometrin matkan Espanjan halki.

Matkalla valloitetaan myös Pyreneiden vuoristo. Tälläkin kertaa ruokolahtelainen Viivi on lähdössä reissuun hyvillä mielin ja kokeneen pyöräilijän varmuudella.

12-vuotias Viivi Karine ja isänsä Jyri Karine polkivat läskipyörillä Hangosta Jäämerelle 20 päivässä
Viime vuonna 1500 kilometrin rupeama ei tuottanut Viiville mitään vaikeuksia.Jyri Karine

– Uskon, että sieltä saa mielenkiintoisia uusia kokemuksia ja matkalla on varmasti kauniit maisemat, Viivi toteaa.

Viivin isä Jyri Karine sai idean ulkomaanreissusta ja suunnitelmat alkoivat hahmottua Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitin ympärille.

Reitti alkaa Etelä-Ranskasta ja kulkee Pohjois-Espanjan halki. Viivin mukaan Pyreneiden vuoristossa reitin korkein kohta on noin 1500 metrin korkeudessa.

Sata kilometriä päivässä

Kuten Hanko-Jäämeri-reissullakin, kaksikon mottona on "mennään sitä mukaa kuin jaksetaan". Suunnitelmissa on silti ajaa noin sadan kilometrin päivävauhtia.

Isä-tytär-tiimin mukana kulkee sukulaisten ajama matkailuauto, jossa Viivi ja Jyri nukkuvat. Päivän aikana auto ajetaan seuraavaan kohteeseen sillä aikaa, kun Viivi ja Jyri polkevat.

Viivin suunnitelmissa on aloittaa reissu Tallinnasta, josta edetään Riikan, Varsovan, Berliinin, Luxemburgin ja Pariisin kautta reitin aloituspisteeseeen.

Viivi kumppaneineen lähtee Suomesta 26. kesäkuuta ja alustavan suunnitelman mukaan takaisin suunnataan 20. heinäkuuta.