Rantakylän ostari puretaan Joensuussa – tilalle ruokakauppa ja korkea kerrostalo

Joensuun Rantakylän ostoskeskuksen alue muuttuu kovasti parin seuraavan vuoden aikana. Vanha ostoskeskusrakennus puretaan ja tilalle tulee rakennus, johon vanhassa ostoskeskuksessa toimiva ruokakauppa siirtyy. Viereen rakennetaan kahdeksankerroksinen asuinrakennus.

Tavaratalot & ostoskeskukset
Käsi esittelee kaavakuvaa Rantakylän ostarista.
Eeva Pentikäinen / Yle

Joensuun Rantakylän 42 vuotta vanha ostoskeskus puretaan. Tilalle rakennetaan uusi kaupparakennus sekä asuinkerrostalo. Ostoskeskus puretaan kahdessa osassa. Elokuuhun mennessä puretaan osa rakennusta, ja loppuosaan jää toimimaan rakennuksessa oleva K-kauppa.

Uuden rakennuksen valmistuttua ensi vuoden keväällä K-kauppa muuttaa siihen. Muita ostoskeskuksen liikkeitä muuttaa pikkuhlijaa olemassaolevaan liikerakennukseen, joka sijaitsee vanhan ostoskeskuksen vieressä.

Kun uusi kaupparakennus valmistuu, sen viereen aletaan ensi vuoden keväällä rakentaa kahdeksankerroksista asuinkerrostaloa. Vuoden 2018 keväällä valmistuvaan kerrostaloon tulee 45–50 asuntoa, jotka ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

Vanha ostoskeskus oli kaupungin kiinteistöyhtiön Joensuun Yrityskiinteistöt Oy:n omistuksessa. Rakennus ja uusien rakennusten rakennusoikeudet on myyty rakennusliike Lujatalo Oy:lle.

Rakennuspaikka on haasteellinen

Ostoskeskuksen alue käy ahtaaksi, kun siellä aletaan rakentaa. Kuorma-autot kulkevat liikekeskuksen editse, ja alueella on myös asiakasliikennettä. Lisäksi ostoskeskuksen ja terveyskeskuksen välinen kevyen liikenteen väylä suljetaan lähiaikoina.

Liikekeskuksessa sijaitsevan päiväkodin takia työmaalla ollaan tarkkana.

– Esimerkiksi kuorma-autoilla on saattajat mukana. Sillä halutaan varmistaa se, että sieltä ei pääse jälkikasvua arvaamattomasti säntäämään autojen alle, kertoo työpäällikkö Antti Nevalainen Lujatalolta.

EDIT: 13.6. Klo 9.36 Kuva vaihdettu.