Liikenneturvallisuus ja elinkeinojen kehittyminen keräävät tierahaa Kanta-Hämeessä

Valtatie 2:n perusparannus, Riihimäen rekkaparkki ja Hämeenlinnan Katuman kiertoliittymä valtatie 10:llä ovat saaneet valtion rahoituksen liikenneministeriöltä. Kaikki kolme tiehanketta ovat liikenneturvallisuuden, tavaraliikenteen ja elinkeinojen kehittymisen ja saatavuuden kannalta hyvin tärkeitä Hämeessä.

tieverkot
Kakkostie on kapea ja liukas kesät talvet
Yle

Valtatie 2:n eli Helsinki–Pori-tien perusparantaminen on saanut valtion rahoituksen. Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt perusparantamiseen yhteensä 7,6 miljoonaa euroa. Kakkostielle lisärahoitus on osoitettu Forssan eteläpuolelle, Karkkilan suuntaan välille Mullinkallio–Häiviä.

Rahoituksen perusteena on se, että kakkostie on valtakunnallisen raskaan liikenteen yhteysväli ja sillä on liikenneturvallisuus- ja sujuvuusongelmia, jotka vaikuttavat kuljetuskustannuksiin.

Riihimäelle rahat rekkaparkkiin

Arolammin eritasoliittymän tuntumaan Riihimäelle saadaan rekkaparkki. Ministeriö myönsi hankkeelle rahaa 2,4 miljoonaa euroa.

Arolammin–Herajoen alue on Riihimäellä voimakkaasti kehittyvä elinkeinokeskittymä. Suurin yksittäinen hanke alueella on loppuvuodesta käyttöön tuleva Valion välipalatehdas.

Rekkaparkki tulee moottoritien länsipuolelle ja välipalatehtaan eteläpuolelle Riihimäellä. Rekkaparkki mahdollistaa ajo- ja lepoaikalainsäädännön noudattamisen.

Katuman kiertoliittymäkin uusitaan

Katuman kiertoliittymän valtionrahoitus valtatie kymmenelle Hämeenlinnassa on myös varmistunut. Liikenneministeriö myönsi hankkeelle miljoona euroa.

Katuman kiertoliittymä valtatie kymmenen ja Harvialantien risteyksessä on ollut säteeltään erittäin tiukka raskaille kuljetuksille. Kiertoliittymässä on sattunut muun muassa muutama raskaan teräskuorman ja kelan putoaminen rekka-auton kyydistä viime vuosina. Onnettomuudet ja ruuhkat lisäävät kuljetuskustannuksia ja vaikeuttavat yritystoimintaa alueella.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner julkisti uusia perusväylänpidon lisärahoituskohteita (siirryt toiseen palveluun) torstaina.