1. yle.fi
  2. Uutiset

Joensuuhun valmistuu Suomen pisin frisbeegolfväylä – mittaa lähes 400 metriä

Monen pohjoiskarjalaisen frisbeegolfaajan toive toteutuu kesällä. Joensuun Onttolaan valmistuu rata, johon kuuluu muun muassa Suomen pisin frisbeegolfväylä. Myös Kontiorantaan saattaa tänä kesänä valmistua uusi rata muovisen kiekon heittäjien iloksi.

urheilu
Lykynlampi KOntiolahden Onttolassa.
Joensuun uusin 18-väyläinen frisbeegolfrata kiertää Lykynlammen ulkoilureittien lähiympäristössä.Esa Huuhko / Yle

Joensuun Onttolassa rakennetaan massiivista frisbeegolfrataa. Lykynlammen ulkoilureittien ympäristöön tulee yli kahden kilometrin rata, jossa on 18 väylää.

Yksi väylistä on suunniteltu peräti 365 metriä pitkäksi. Valmistuessaan tästä täysin avoimessa maastossa heitettävästä par 5 -väylästä tulee Suomen pisin.

– Siinä joutuu heittämään kolme tai neljä kertaa peräkkäin täysillä. Se on todella tervetullut lisä Pohjois-Karjalaan. Täysin avoimessa maastossa emme ole aiemmin päässeet pitkiä heittoja heittämään, Joen Liitokiekon puheenjohtaja Ville Nivalainen iloitsee.

Haaveissa isot kisat

Lykynlammen frisbeegolfradan on tarkoitus olla pienistä puutteista huolimatta käyttökunnossa jo heinäkuussa. Ensimmäisen kesän ajan aloitusheitot pitää suorittaa epätasaisen maan päältä.

– Sen verran rahoitusta vielä uupuu, että aloitusheittopaikkoja ei todennäköisesti tänä kesänä tule. Tämä tarkoittaa myös sitä, että liiton alaisia kisoja ei voida Lykynlammella vielä pitää. Kun heittopaikat saadaan, täällä on mahdollista järjestää esimerkiksi joukkueiden SM-kisat, Nivalainen haaveilee.

Kontiorantaan suunniteltu 20 väylää

Lykynlammen radan lisäksi Pohjois-Karjalaan saatetaan tänä kesänä saada toinenkin täysimittainen frisbeegolfrata. Kontiorannan entisen varuskunnan alueelle on jo suunniteltu 20 väylää.

– Kontiorannan radan rakentaminen päästään aloittamaan, kun Kontiolahden kunta ja Metsähallitus pääsevät sopimukseen maiden käytöstä. Uskon ja toivon, että myös se rata valmistuu tämän kesän aikana, Joen Liitokiekon puheenjohtaja Ville Nivalainen sanoo.

Lue seuraavaksi