Esitys: Porin kaupungilta ei löydy rahaa merimieslähetykselle

Pori on vuosien ajan tukenut Mäntyluodossa toimivaa saksalaista merimieslähetystä. Nyt rahaa ei näytä löytyvän ja satamankin tukirahat ovat loppumassa.

merimiehet
Porin satama nosturi  Port of Pori
Antti Laakso / Yle

Porin Mäntyluodossa toimiva saksalainen merimieslähetys joutuu kiristämään vyötä, jos kaupunginhallitus hyväksyy kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen esityksen. Esityksen mukaan merimieskirkko ei saisi tälle vuodelle hakemaansa 6 100 euron avustusta kaupungilta.

– Avustukset jaettiin viime maanantaina ja siihen kului yli 300 000 euroa. Hyvää tahtoa meillä on, mutta rahaa on vähän, Luukkonen sanoo.

Saksalainen merimieslähetys on saanut merimieskirkon toimintaan avustusta kaupungilta ja satamalta 90-luvun lopulta lähtien noin 12 000 euroa vuodessa.

Satamaosakeyhtiön tuki tiukassa

Satama on myöntänyt rahaa vielä tälle vuodelle 6 000 euroa, mutta jatkossa rahaa tuskin myönnetään. Syynä on sataman muuttuminen liikelaitoksesta osakeyhtiöksi.

Aino-Maija Luukkonen korostaa, että kaupunginhallitus voi tehdä esityksestä poikkeavan päätöksen. Mikään ei myöskään estä merimieskirkkoa hakemasta tukea tulevina vuosina.

Pori on kaupunginjohtajan mukaan yhtenäistämässä avustuskäytäntöään ja pyrkii siihen, että hakemukset seuraavan vuoden tuesta saataisiin jatkossa jo syksyllä.