1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusi Tervaporvari Torbjörn Witting työnantajille: "Anna mahdollisuus nuorelle, jolla on asenne kohdallaan"

Ennakkoluuloton kehittäjä, tulevaisuuteen katsova ja hyvin verkostoitunut. Siinä muutama peruste, jolla valintaraati on päätynyt nimeämään Kokkolan satamajohtajan uudeksi Tervaporvariksi.

Kokkola
Kuvassa Kokkolan satamajohtaja Torbjörn Witting.
Kokkolan Satama Oy

Raadin mielestä satama ja sen johto ovat yksi Kokkolan kaupungin elinvoimaisuuden avaintekijöistä.

Wittingin aikana satamaa on kehitetty ja sen liikevaihto ja tulos ovat moninkertaistuneet. Kokkolan Satama on myös nostanut sijoitustaan valtakunnan yleissatamien joukossa. Tällä hetkellä se on kolmanneksi suurin yleissatama.

Kokkolassa Tervaporvari-arvonimellä halutaan muistaa ansioitunutta elinkeinoelämän tekijää. Tarkoitus on, että valittu nostaa esiin haluamansa teeman, jota vie vuoden aikana eteenpäin, ja josta herättelee keskustelua.

Tornbjörn Wittingillä niitä on kaksi: satamalogistiikka vetovoimaisuuden voimavarana ja yrittäjyysasenne. Jälkimmäistä hän haluaa markkinoida erityisesti nuorille.

– Nuorten pitäisi päästä työelämään kiinni. Kun pääsee, yrittäjyysasenteella pääsee sitten eteenpäin. Viesti on myös työnantajille. Olen ollut työelämäni aikana tekemisissä satojen suomalaisyritysten kanssa ja huomannut, että työnantajien pitäisi päästää nuoret eteenpäin, kun huomaavat, että asenne on kohdallaan, Witting sanoo.

Satamajohtaja Tornbjörn Witting on järjestyksessään 12. Tervaporvari. Valintaraadissa istuivat KOSEKin toimitusjohtaja Anne Pesola, viime vuoden Tervaporvari Lena Karjaluoto, museotoimenjohtaja Kristina Ahmas, Pertti Auvinen Kahakka 185 Slaget ry:stä ja Kari Moilanen City Kokkolasta.

Lue seuraavaksi