1. yle.fi
  2. Uutiset

Taitolentoryhmän hävittäjä törmäsi ilmassa ja syöksyi maahan Hollannissa – lentäjä pelastautui

Kaksi sveitsiläisen taitolentoryhmän konetta törmäsi toisiinsa ilmassa, ja toinen koneista syöksyi maahan. Koneen lentäjä pelastautui heittoistuimella.

Ulkomaat
Patrouille Suisse -taitolentoryhmän F-5-koneet esiintyivät yleisölle Berliinin lentonäytöksessä 2. kesäkuuta 2016.
Patrouille Suisse -taitolentoryhmän F-5-koneet esiintyivät yleisölle Berliinin lentonäytöksessä 2. kesäkuuta 2016.Wolfgang Kumm / EPA

Sveitsin ilmavoimien Patrouille Suisse -taitolentoryhmän suihkuhävittäjä on syöksynyt maahan ja tuhoutunut Hollannissa. Hävittäjän ohjaaja onnistui pelastautumaan koneesta heittoistuimella.

Sveitsin puolustusministeriön mukaan kaksi hävittäjää oli törmännyt harjoituslennolla ilmassa toisiinsa, jonka jälkeen toinen kone syöksyi maahan. Patrouille Suisse -ryhmässä on kuusi hävittäjää.

Pudonnut hävittäjä oli yhdysvaltalaisvalmisteinen kaksimoottorinen F-5-kone. Patrouille Suissen oli määrä osallistua lentonäytökseen Leeuwardenin lentotukikohdassa Hollannin pohjoisosassa tulevana viikonloppuna.

Silminnäkijän ottamassa, Twitterissä julkaistussa kuvassa yksi ryhmän koneista on laskeutumassa onnettomuuden jälkeen, ja toinen koneen korkeusvakaajista on katkennut läheltä tyveä.

Pudonneen koneen lentäjä pelastautui heittoistuimella ja putosi laskuvarjon varassa paikallisen kasvihuoneen katon läpi. Lentäjä on viety sairaalaan, mutta hänen vammoistaan ei ole kerrottu.

Venäjällä putosi aiemmin torstaina Su-27-hävittäjäkone, joka kuului Venäjän ritarit -taitolentoryhmään. Koneen ohjaaja kuoli onnettomuudessa.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi