OP laajentaa terveyspalveluissa – avaa lääkäriasemia eri puolilla Suomea

OP-ryhmä perustaa maanlaajuisen lääkäriasemien verkoston ja sanoo tähtäävänsä monialaiseksi palveluyritykseksi.

talous
Osuuspankin logo talon seinässä.
Tiina Jutila / Yle

Finanssiryhmä OP kertoo perustavansa maanlaajuisen lääkäriasemien verkoston.

Tulevaisuudessa jokaisessa maakunnassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta on OP-ryhmän sairaala tai lääkäriasema, OP:n tiedotteessa kerrotaan. Ensimmäiset lääkäriasemat avataan ensi vuonna.

Tällä hetkellä OP tuottaa terveyspalveluita Helsingissä vuonna 2013 avatussa Omasairaalassa, joka on päiväkirurgisiin toimenpiteisiin erikoistunut yksityissairaala.

OP-ryhmä on jo aiemmin kertonut laajentavansa sairaalatoimintaansa. Elokuussa OP avaa toisen yksityissairaalansa Tampereella. Lähivuosina finanssiryhmä avaa sairaalat myös Turussa, Oulussa ja Kuopiossa.

OP:n sairaalat ja lääkäriasemat toimivat elokuusta lähtien Pohjola-nimen alla. Samalla OP:n terveys- ja hyvinvointipalvelut siirtyvät Pohjola Terveys -nimen alle.

Terveyspalvelujen asema kasvaa

Uuden strategiansa perjantaina julkistanut OP kertoo pyrkivänsä muuttumaan rahoitusalan toimijasta monialaiseksi palveluyritykseksi.

Ensi vaiheessa liiketoiminta laajenee terveys- ja hyvinvointipalveluissa. Niistä tulee OP:n neljäs liiketoiminta-alue nykyisten pankki-, vakuutus- ja varainhoitopalvelujen rinnalle.

– Kyseessä on rajun murroksen keskellä merkittävä strateginen uudistus, joka muuttaa nykyisiä liiketoimintamallejamme ja toimintatapojamme, OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo tiedotteessa.

Panostuksia digipalveluihin

OP:n mukaan uudessa strategiassa korostuu asiakaskokemuksen kehittäminen palveluita ja toimintoja digitalisoimalla.

OP kertoo vauhdittavansa pankki-, vakuutus- ja varainhoitopalveluidensa digitalisointia mittavalla kehitysohjelmalla. Seuraavan viiden vuoden aikana kehitystyöhön investoidaan jopa kaksi miljardia euroa.