Torniossa supistetaan ruoka-avun jakeluaikaa

Ruoka-apua supistetaan Torniossa ja jatkossa ruoka-kasseja annetaan osa-aikatyössä oleville ja opiskelijoille vain maanantaisin. Muina arkipäivinä ruokakasseja jaetaan työttömille ja eläkeläisille kahden tunnin ajan päivässä. Aikaisemmin ruokakasseja on jaettu joka arkipäivä useamman tunnin ajan.

ruoka-apu
Yhä useammat nuoret aikuiset joutuvat turvautumaan Oulussa ruoka-apuun selvitäkseen arjessa. Oulussa muun muassa Yhteistyötä työttömät ry jakaa vähävaraisille ruoka-kasseja viikoittain.
Yle / Kimmo Hiltunen

Ruoka-avun jakeluaikaa supistetaan Torniossa ensi viikosta lähtien. Jatkossa ruoka-apua jaetaan kello 17 saakka vain maanantaisin osa-aikatyössä oleville ja opiskelijoille. Muina arkipäivinä ruokaa jaetaan työttömille ja eläkeläisille kahden tunnin ajan päivässä, kello 10-12.

Aikaisemmin ruokakasseja on jaettu joka arkipäivä kello 17 saakka.

Arjen tuki ry:n toiminnanjohtaja Sauli Hyöppinen kertoo, että muutoksella halutaan vähentää vapaaehtoisten työtaakkaa.

Arjen tuki ry on jakanut ruoka-apua Torniossa vuodesta 2014 lähtien. Ruokakasseihin pakataan Tornion Sale-myymälöiden, Prisman, Lidlin ja Karkiaisen Leipomon lahjoittamaa ruokaa, joissa on päiväykset voimassa. Perheen koon mukaan kassiin pakataan kolmen päivän aterioiden raaka-aineet.

Lisäksi ruoka-avun piirissä oleville jaetaan EU-ruokakassit keväällä ja syksyllä.