Joulupukin satamakonttori avattiin Kemissä – merellisyys tuo uusia ulottuvuuksia brändiin

Joulupukkia voi tavata muulloinkin kuin kilttien lasten kodeissa aattona tai Joulupukin kammarissa Rovaniemellä. Kesäaikaan joulupukki viettää aikaa Kemin sisäsatamassa, jossa hänellä on ihan oma konttorinsa.

joulupukki
Tiedottaja Noora Barria satamakonttorissa
Kati Siponmaa / Yle

Sisäsatamassa kesäterassien ja ravintolalaivojen kanssa sulassa sovussa sijaitsee jatkossa myös joulupukin satamakonttori.

Kemin matkailun tiedottaja Noora Barria iloitsee siitä, että kesämatkailun vetonaulaksi on löytynyt maailmalla hyvin tunnetty hahmo.

– Olemme päässeet onnellisesti osaksi tätä vahvaa joulupukin brändityötä. Suomessa ja Rovaniemellähän on tehty tosi hienoa työtä joulupukin eteen ja on saatu tietoisuutta levitettyä yleisesti Suomesta ja Lapista sekä siitä, että joulupukki on täältä Suomesta, Barria kiittelee.

– Valtameriristeilijöissä se on tiedetty, mutta muuten ei varmaan ole ollut kovin yleisesti tiedossa, että Kemi on ollut jo pitkän aikaa se satama joulupukille. Luonnollisena jatkumona tuli tämä konttori tänne sisäsatamaan.

Barria kertoo ajatuksen lähteneen siitä, kun seuraavaksi kaudeksi Mansikkanokalle rakennettavan lumilinnan käytöstä sisäsatamaan jää kiinteä monitoimitila eli linnanaitta.

– Kun lumilinnan paikka tästä muuttuu, niin mietittiin, että mitä toimintaa tälle aitalle keksisi. Tuli idea tehdä joulupukille kesäpaikka meren ääreen.

Joulupukki on konttorissaan kesäiltapäivisin

Merellisyyteen saa Barrian mukaan liitettyä monenlaista toimintaa myös jouluun liittyen.

– Täällä alkaa pyöriä esimerkiksi tonttujen merimieskoulu, jossa pikkutontuille opetetaan merimiestaitoja.

– Kesällä torstaista lauantaihin voi iltapäivisin tavata joulupukkia. Aitan ylätasanteella, jossa aiemmin sijaitsi lumihotellin säilytyslokerikot, on nyt oma suojaisa tila tapaamisille. Ja silloin kun joulupukki ei ole paikalla, niin toiveita ja viestejä voi lähettää pullopostina. Meillähän heräsi vaikka kuinka villejä ideoita, mutta näillä ideoilla lähdetään nyt liikkeelle, Barria hymyilee.

Pulloposti-ideaan liittyen Barria on saanut jo huolestuneita kyselyjä siitä, aiotaanko konttorilta laittaa röykkiöittäin pulloja mereen killumaan.

– Ei tulla sillä tavalla luontoa rasittamaan, vaan turvaudutaan jouluntaikaan, että saamme pullopostit toimitetua Korvatunturille, Barria virnistää.

Joulupukin satamakonttori avattiin kesäkauden avajaisten yhteydessä Kemin matkailun, Joulupukin ja Joulupukkisäätiön yhteistyönä.