Israel estää kaikkien palestiinalaisten pääsyn alueelleen

Israelin armeijan mukaan määräyksistä voidaan poiketa vain terveydellisistä tai humanitaarisistä syistä - muuten Länsirannan ja Gazan rajanylityspaikat pysyvät kiinni. Tel Avivin terrori-iskusta johtuva poikkeustila jatkuu sunnuntaihin.

Ulkomaat
Palestiinalainen lääkäri auttaa miestä rajanylityspaikalla Länsirannalla. Israelin armeija antaa palestiinalaisten ylittää tarkastuspisteen enää vain poikkeustapauksissa.
Palestiinalainen lääkäri auttaa miestä rajanylityspaikalla Länsirannalla. Israelin armeija antaa palestiinalaisten ylittää tarkastuspisteen enää vain poikkeustapauksissa.Abed al-Haslamoun / EPA

Israel on tiukentanut keskiviikon terrori-iskujen takia asetettuja turvatoimia lisää. Armeija ilmoitti perjantaina estävänsä toistaiseksi kaikkien palestiinalaisten pääsyn Israelin puolelle.

Vain "lääketieteelliset ja humanitaariset tapaukset" päästetään Länsirannan ja Gazan rajanylityspaikkojen läpi. Poikkeusjärjestely kestää armeijan mukaan sunnuntain vastaiseen keskiyöhön.

Ramadanin erityisluvat peruttu

Torstaina Israelin hallitus ilmoitti jäädyttävänsä yli 80 000 Länsirannalla asuvan palestiinalaisen vierailuluvan Israelissa muslimien pyhän kuukauden ramadanin aikana.

Tel Avivissa keskiviikkona tapahtuneessa ammuskelussa kuoli neljä ihmistä.

YK:n ihmisoikeuskomissaari Zeid Ra'ad Al Hussein sanoi tuomitsevansa terrori-iskut, mutta ilmaisi samalla huolensa vierailulupien perumisesta. Hän sanoi pelkäävänsä, että se vain lisää palestiinalaisten turhaumaa ja sitä kautta jännitettä Lähi-idässä.

Lähteet: AFP