1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Iloinen koira turvaa ihmisiä ja lentokenttää suuronnettomuuksilta – video

Linnut eivät aiheuta ongelmia lentokoneille Traverse Cityn lentokentällä Yhdysvalloissa. Siitä pitää huolen koira nimeltä Piper.

Ulkomaat
Koira lentokentän kiitoradalla suojalasit päässä

Yhdysvalloissa, Michiganin osavaltiossa sijaitsee Traverse Cityn vilkas lentokenttä. Myös tällä kentällä linnut voivat aiheuttaa suuria ongelmia.

Traverse Cityn kentälläkin nähdään usein mm. hanhia. Näin suuri lintu saattaa imeytyä suihkukoneen moottoriin, jolloin seurauksena on vaaratilanne ja vähintäänkin koneen vaurioituminen.

Yhdysvaltain lentokentillä lintuja yritetään karkottaa useimmiten ampumalla haulikolla ilmaa. Linnut kuitenkin tottuvat haulikon pamauksiin samalla tavalla kuin lentokentän muihinkin voimakkaisiin ääniin.

Tällä kentällä ongelma on ratkaistu uudella tavalla. kentällä partioi terhakka koira, nimeltään Piper. Karvaturri on koulutettu häätämään kentän alueelle laskeutuvat linnut pakosalle.

Piper on tehnyt hommiaan jo kaksi vuotta. Paikalliset lentäjät kehuvat, että tuona aikana kentällä harhailevien lintujen määrä on vähentynyt selvästi.

Piper ei pelkää lentokoneita vähääkään, mutta ymmärtää pysyä niistä hiukan loitolla. Piper käyttää kuitenkin tyylikkäitä suojalaseja, jotta lentokentän voimakkaat suihkuvirtaukset eivät lennätä sen silmiin roskia.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi