Poriin suunnitellaan suurta monitoimihallia

Porin kaupunki suunnittelee suurta monitoimihallia kampuksen ja uuden matkakeskuksen viereen. Sisään mahtuisi noin 3 000 ihmistä.

Kotimaa
Porin matkakeskus_havainnekuva
Porin kaupunki

Poriin suunnitellaan uutta suurhallia. Halli nousisi nykyisen rautatieaseman ja tulevien ammattikorkeakoulun kampuksen ja matkakeskuksen viereen.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus sanoo, että uusi rakennus olisi niin iso, että sinne mahtuisi jopa 3 000 ihmistä. Hannus kuitenkin korostaa, että kyse on vasta kaavoitusvaiheesta, eikä kaupunki itse aio ryhtyä hallin rakentajaksi vaan etsii ulkopuolista toimijaa.

– Siitä on lähdetty, että kaupunki ei tällaisia tee vaan hankkeet ovat yksityisvetoisia. Meillä on ollut tunnusteluja investoreiden ja yhteistyökumppaneiden suuntaan ja vaikuttaa siltä, että tällainen voisi olla mahdollinen. Mikään ei kuitenkaan ole vielä varmaa, Hannus toteaa.

Suurhallissa voitaisiin järjestää urheilutapahtumia, kokouksia ja konsertteja. Samalle alueelle on tulossa myös toinen iso tila, sillä ensi vuonna valmistuvalle kampukselle valmistuu 1 300 ihmisen sali, joka on ammattikorkeakoulun hallussa.

Suunnitelmia ennenkin

Poriin on aiemminkin suunniteltu monitoimihalleja, mutta suunnitelmat eivät ole edenneet toteutusasteelle. Nyt Pori aikoo joka tapauksessa ostaa rautatieaseman vierestä Senaatti-kiinteistöiltä ja VR-yhtymältä maa-alueita matkakeskusta varten.

Matkakeskuksen ja monitoimihallin lisäksi alueelle tulisi toimistotiloja, liike- ja pysäköintitilat sekä opiskelija-asuntoja, jotka olisi mahdollista muuttaa kesäajaksi hotellikäyttöön.