1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Berlusconi sydänleikkaukseen ensi viikolla

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi saa sydänleikkauksessa uuden aorttaläpän. Lääkärin mukaan Berlusconin sydänvaivat olivat hengenvaarallisia. Berlusconi on ollut sairaalassa Milanossa viime sunnuntaista saakka.

Ulkomaat
Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi saapui suorittamaan yhdyskuntapalvelua Milanossa 24. toukokuuta 2014.
Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi saapui suorittamaan yhdyskuntapalvelua Milanossa 24. toukokuuta 2014.Matteo Bazzi / EPA

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi joutuu sydänleikkaukseen ensi viikolla. 79-vuotias Berlusconi on kärsinyt aortan vajaatoiminnasta ja hän saa leikkauksessa uuden aorttaläpän. Asiasta kertoi Berlusconia hoitava lääkäri torstai-iltana.

Berlusconi joutui sairaalaan viime sunnuntaina Milanossa sydänvaivojen vuoksi. Berlusconilla on ollut sydämentahdistin useita vuosia.

Lääkäri suositteli politiikan jättämistä

Berlusconia hoitavan sydänlääkärin Alberto Zangrillon mukaan miljardööri oli sairaalaan tullessaan hengenvaarallisessa tilassa vaivan vuoksi. Berlusconin todellinen terveydentila vaikuttaisi siten olevan huomattavasti aiemmin kerrottua vakavampi.

Berlusconin puolue Forza Italia tiedotti alkuviikosta, että Berlusconi oli joutunut sairaalaan tutkittavaksi sydämen rytmihäiriöiden vuoksi. Puolue kuitenkin kiisti, että Berlusconille oltaisiin tekemässä sydänleikkaus.

Berlusconin leikkaus kestää arviolta neljä tuntia. Toipuminen vie noin kuukauden. Lääkärin mukaan leikkaukseen sisältyy pieni riski – tilastojen mukaan kaksi potilasta sadasta ei selviä siitä.

Zangrillo kertoi myös suositelleensa Berlusconille stressaavan politiikan jättämistä. On epäselvää, miten Berlusconi suhtautui kehotukseen.

Berlusconi ei enää voi toimia julkisessa virassa vuonna 2013 saamansa veropetostuomion vuoksi, mutta hän on yhä puolueensa Forza Italian puheenjohtaja. Kesäkuussa hän osallistui vielä viime viikonloppuna järjestettyjen paikallisvaalien vaalikampanjointiin.

Lähteet: AP