Alexei Eremenko sai lähtöpassit Jarosta

Jalkapallon Ykkösessä pelaava Pietarsaaren Jaro vaihtaa päävalmentajansa. Alexei Ermenko saa väistyä, tilalle nousee Niklas Vidjeskog.

urheilu
Valmentaja Alexei Eremenko kuvattuna toukokuussa 2014.
Valmentaja Alexei Eremenko kuvattuna toukokuussa 2014.Juha Tamminen / AOP

Jaron hallitus päätti vapauttaa Eremenkon tehtävistään tämän kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen. Syynä on Jaron vaisusti sujunut alkukausi.

Tilalle nousevalla Niklas Vidjeskogilla on pitkä valmentajatausta. Hänen nimityksensä on Jaron mukaan voimassa siihen saakka, että sopimus pysyvästä ratkaisusta on tehty.

” Joukkueen itseluottamus nousuun”

Niklas Vidjeskog on ollut viimeiset kolme vuotta Jaron B-junioreiden päävalmentaja. Lomamatkalta tavoitettu Vidjeskog kertoi Ylelle, että tärkeintä on nyt saada joukkueen itseluottamus palautettua.

– Pitää tiedostaa mikä on mennyt vikaan. Paineet ennen kautta olivat kovat, ja kun alku ei lähtenytkään niin kuin kaikkien mielestä olisi pitänyt lähteä, söi se joukkueen itseluottamuksen.

Vidjeskogin mielestä itseluottamusta kohennetaan yksinkertaistamalla asioita, tekemällä hyviä treenejä ja luomalla joukkueelle onnistumisia.

– Taikasauvaa tähän ei löydy. Pelissä on moni asia toiminut, hirveän suuria muutoksia ei kannata lähteä tekemään. Kun on vaikeaa, täytyy yksinkertaistaa asioita niin, että jokainen tuntee ja tietää mitä pitää tehdä.

Valmentajana Niklas Vidjeskog sanoo olevansa keskusteleva, kuunteleva ja neuvottelva.

– Olen kuitenkin aika tiukka. Sen mitä haluan, vien kyllä läpi.