Porin Karhuhallissa nuuskaa nurmella – lautakunta etsii ratkaisuja

Lasten liikuntatapahtuman ohjaajat ovat joutuneet korjaamaan Karhuhallin keinonurmelta nuuskaa ennen tapahtumia. Hallimestari Jani Rantanen toteaa nuuskamisen aiheuttamien ongelmien vähentyneen viime vuosina.

nuuska
Nuuskaamisen kieltävä kyltti Porin Karhuhallissa
Porin Karhuhallissa nuuskaajia muistutetaan käyttökiellosta heti sisään tultaessa.Carolus Manninen / Yle

Porin Karhuhallissa järjestettävän Lasten Liikuntamaa -tapahtuman ohjaajat ovat joutuneet siivoamaan hallin nurmelta sinne heitettyjä nuuskia. Nuuskat on jouduttu keräämään ennen kuin lasten liikuntavälineitä on pystytty levittämään nurmelle.

Käytettyjä nuuskapusseja on löytynyt näissä tapauksissa muutamia.

Nyt vapaa-aikavirasto miettii toimenpiteitä, jotka estäisivät nuuskan tuomisen halliin ja nurmelle. Nuuskaroskaaminen on merkitty ilmoitusasiana vapaa-aikalautakunnan keskiviikkoisen kokouksen esityslistalle.

Nuuskaroskaaminen vähentynyt

Hallimestari Jani Rantasen mukaan nuuskaamisen aiheuttamat ongelmat ovat vähentyneet viime vuosina. Syytä tälle hän ei osaa sanoa.

– Muutama vuosi sitten nuuskaa löytyi esimerkiksi suihkutiloista asti. Nyt päivittäin kentältä löytyvät nuuskat ovat laskettavissa yhden käden sormilla.

Nuuskaaminen on jo valmiiksi kiellettyä Karhuhallissa ja siitä muistuttava kyltti on asetettu sisääntulo-ovien edustalle.