80-vuotias mies puristuksissa metsäkoneessa yli neljä päivää – naapurin huoli pelasti

80-vuotias mies oli lähtenyt maanantaina metsätöihin pienkuormaajalla ja jäänyt hytin sisään puristuksiin neljäksi päiväksi. Naapuri löysi ilman vettä ja ruokaa olleen miehen perjantaina metsätieltä.

Kotimaa
Miehen löytöpaikka kartalla.
Olli Koski/Yle

80-vuotias mies oli jumissa metsäkoneen hytissä neljän päivän ajan. Vimpeliläinen mies oli lähtenyt metsätöihin jo maanantaina, ja miehen naapuri oli alkanut ihmetellä, kun miestä ei ollut näkynyt moneen päivään.

Naapuri löysi miehen lopulta metsästä perjantaina puolen kilometrin päästä tämän kotoa Vimpelin Koskelan kylässä, ja hänet toimitettiin sairaalahoitoon.

– Pienkuormaaja oli kaatunut metsässä, ja mies oli jäänyt hyttiin puristuksiin siten, että hän ei päässyt sieltä itsekseen pois, kertoo Vimpelin pelastuslaitoksen päivystävän yksikön johtaja Markku Pajala.

Pajala kiittelee keliolosuhteita sen puolesta, että tällä viikolla ei ollut helteitä.

– Mies oli olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa ja tajuissaan, mutta ehkä tässä oli onni onnettomuudessa että hytin lasit olivat pysyneet ehjinä, eikä mies ollut paleltunut hyttiin yöllä eikä vesikään päässyt sisälle. Helteessä mies olisi äkkiä kuivahtanut, Pajala pohtii.

Pajala kiittelee tapahtumasta myös hyviä naapurisuhteita pienemmässä kylässä. Puristuksissa neljä päivää olleella miehellä ei ollut mukanaan vettä, ruokaa tai puhelintakaan.

– Pienessä kylässä naapuria osataan vielä kaivata.