Mikkelintie jäi ilman kunnostusrahaa

Valtatie 13 Mikkelistä Lappeenrantaan ei ollut mukana rahajaossa, kun hallitus päätti kunnostettavista kohteista.

Mikkeli
Mikkelintie
YLE

Mikkelistä Lappeenrantaan johtava valtatie 13 odottaa yhä tien perusparannusta. Hallituksen esittelemässä liikenneverkon kunnostussuunnitelmassa valtatie 13 kunnostus jäi vaille määrärahaa.

Savitaipaleen kunnanjohtajaa Tapio Iso-Mustajärveä liikenneministeriön päätös hämmästytti. Hän myöntää olleensa melko varma, että valtatie 13 olisi tämänkertaisessa rahanjaossa huomioitu.

– Pikkuisen oli jo eduskunnasta tullut sellaista viestiä, että tällä kerralla rahat tulisivat, mutta eivätpä tulleet.

Tapio Iso-Mustajärvi pitää Mikkelintien kunnostustarvetta kiireellisenä, sillä toteutuessaan talouden kasvuennusteet lisäävät liikennettä Mikkelin ja Lappeenrannan välillä.

– Talouden vilkastuminen tietää ilman muuta lisää raskasta kuljetusta mutta myös turismiliikennettä, Iso-Mustajärvi sanoo.

Valtatie 13 on monilta kohdiltaan mutkainen ja mäkinen. Yksi huolta aiheuttava osuus on Myttiönmäen kohdalla Savitaipaleella, jossa on sattunut vakavia liikenneonnettomuuksia.

Savitaipaleen kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärven ehdotus on, että Mikkelintien perusparannusta tehtäisiin pätkä kerrallaan.

– Toivoisin, että valtio avaisi tälle Ristiina-Lappeenranta välille niin sanotun oman momentin, johon voitaisiin ohjata aina silloin tällöin tarvittava rahasumma.