Vuoden nuori lappilainen yrittäjä rakensi tuhkalle uuden alun

Lapin vuoden nuoreksi yrittäjäksi on valittu Olli-Pekka Mäkipeura Tervolasta. "Peuran Essona" tunnetun huoltamon yrittäjä palkittiin peräänantamattomuudesta ja paikallisen suosimisesta.

huoltamot
Olli-Pekka Mäkipeura konttiaseman ovella
Kati Siponmaa / Yle

Peuran Essona tunnettu ST1 Tervolan Peurassa tuhoutui täysin tulipalossa elokuussa 2014. Yrittäjä Olli-Pekka Mäkipeuralla alkoivat silloin kiireet, kun huoltamotoiminta piti aloittaa uudelleen mahdollisimman pian.

Polttoainemyynti jatkui ja konteista rakennettiin väliaikainen huoltamo tontin reunaan. Samalla alkoi uuden huoltamon rakentaminen. Se valmistui keväällä 2015.

– Ainutlaatuista yrittäjän toiminnassa on peräänantamattomuus, joka konkretisoitui vuonna 2014, jolloin huoltamorakennus tuhoutui tulipalossa. Yrittäjä ei lannistunut, vaan rakensi konteista väliaikaisen huoltamo-ravintolan tontin reunaan. Samantien käynnistyi uuden 1,7 miljoonan euron huoltamorakennuksen rakennustyöt, Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo perustelee palkintoa tiedotteessa.

Mäkipeura on myös kehittänyt huoltamon ravintolapalveluita ja panostanut muun muassa raaka-aineiden paikallisuuteen. Esimerkiksi ravintolassa käytettävä liha on lappilaista.

Yritys kiinnittää erityisesti huolta ammattiliikenteen palveluihin. Yrittäjä Olli-Pekka Mäkipeura on ohjausryhmän puheenjohtajana valtakunnallisessa ammattiliikenteen hyvinvointihankkeessa, jossa kehitetään työhyvinvointia ja turvallisuutta esimerkiksi panostamalla rahtiliikenteen taukotiloihin.

Alle 35-vuotiaalle ansioituneelle yrittäjälle myönnettävä palkinto jaettiin perjantaina Rovaniemellä.