1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Video: Orpo nousi kokoomuksen puheenjohtajaksi –"Teen parhaani joka päivä, tunti ja minuutti"

Petteri Orpo sai kokoomuksen puheenjohtajavaalin toisella kierroksella 55 prosenttia annetuista äänistä, kun Stubbin äänisaalis jäi 45 prosenttiin.

Petteri Orpo
Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri Orpo kiitti puolueen jäseniä luottamuksesta.

Sisäministeri Petteri Orpo on valittu kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi. Orpo päihitti kokoomuksen istuvan puheenjohtajan Alexander Stubbin puheenjohtajavaalin toisella kierroksella.

Orpo nousee samalla myös Stubbin tilalle valtiovarainministeriksi. Orpon valinnan varmistuttua kokoomusväki puhkesi äänekkäisiin suosionosoituksiin.

Orpo nousi aplodien saattelemana lavalle. Puolueväki innostui niin, että puoluekokouksen puheenjohtajan piti muistuttaa, että virallinen valinta eli nuijan kopaus uupuu vielä. Orpo kiitti puolueen jäseniä luottamuksesta.

– Teen puolueen eteen parhaani joka päivä, joka tunti ja joka minuutti yhdessä teidän kanssanne, kiitos, Orpo sanoi.

Hän kiitti myös kilpakumppaneitaan Elina Lepomäkeä ja Alexander Stubbia. Hän kehui Lepomäkeä teräväksi ja hyväksi vastukseksi.

– Alex, haluan kiittää sinua koko puolueen puolesta. Olet ollut mahtava puheenjohtaja. Pistät itsesi peliin aina. Tiedämme, että olet tehnyt kaikkesi. Haluan kiittää sinua kaikkien puolesta ja omasta puolestani, Orpo totesi.

Orpo sai toisella kierroksella 441,4 ääntä, eli 55 prosenttia annetuista äänistä. Stubbin äänisaalis jäi 361 ääneen eli 45 prosenttiin. Hyväksyttyjä ääniä annettiin 802,4. Hylättyjä ääniä oli neljä. Kansanedustaja Elina Lepomäki putosi puheenjohtajakilpailusta jo ensimmäisellä kierroksella.