1. yle.fi
  2. Uutiset

Jesse Puljujärvi sai ajokortin ja ajeli torniolaisten hurrattavaksi

Tornion IHC:n kasvatti Jesse Puljujärvi herätti pienoista hysteriaa saapuessaan lauantaina pikavisiitille kotikaupunkiinsa. Tuore, perjantaina saatu ajokortti takataskussa Jesse kirjoitti satoja nimmareita ja pääsi satoihin selfieihin.

Jesse Puljujärvi
Jesse Puljujärvi Rajalla -kauppakeskuksessa
Jari Vesa / Yle

Omaa autoa ei Jessellä vielä ole, mutta sen hankintakin on ajankohtaista lähiaikoina.

– Saattaahan se olla amerikkalainen se auto. Lähen nyt viimeistään maanantaina Ouluun ja sitten juhannukseksi taas rapakon taakse, Jesse totesi nimmareita kirjoittaessaan.

Juhannus on jännittävää aikaa sillä silloin paljastuu mikä NHL-seura Jessen nappaa. Hän saapui juuri Kanadasta, missä yksitoista NHL-seuraa haastatteli Puljujärveä. Englanniksi ja ilman tulkkia.

– Ei mulla oo mitään suosikkijoukkuetta minne haluaisin. Pittää kattoa. Onhan se jännää, hän tuumii.

Jesse Puljujärvi ja selfie
Selfie Jessen kanssa tallentui satoihin puhelimiin.Jari Vesa / Yle

"Mie haluan pelata"

Tornion kaupunki lahjoitti Jesse Puljujärvelle stipendit kahdesta nuorten maailmanmestaruudesta. Kasvattajaseura Tornion IHC nimesi Jessen torniolaisen jääkiekon suurlähettilääksi. Aiemmin sama titteli on myönnetty Ville Pokalle.

Tornion IHC:n puheenjohtaja Arto Liikamaa muisteli yleisötilaisuudessa Jessen ensi kertaa TIHC:n luistelukoulussa.

– Jesse nojaili vain kaukalonreunaan kun harjoiteltiin luistelua. Kun Jesseltä kysyttiin, mikä on, tomera pikkumies vastasi, että mie ossaan jo luistella. Mie haluan pelata!

– On mulla vieläki kauhea palo päässä peleihin, mutta tykkään kyllä nykyään harjoitellakki, Jesse nauraa ja jatkaa nimmareitten kirjoittamista.

Enää ei ole kuin parisataa jäljellä ja sitten pääsee taas autolla kruisailemaan.

Lue seuraavaksi