1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Alexander Stubb jätti tunteikkaat jäähyväiset: "Olen kiitollinen tuesta niinä öinä, kun olen alkanut itkeä paineiden takia" – video

Entinen puheenjohtaja murtui kyyneliin kiittäessään isäänsä ja vaimoaan kaikesta tuesta.

Alexander Stubb

Kokoomuksen puheenjohtajakilpailun toisella kierroksella sisäministeri Petteri Orpolle hävinnyt Alexander Stubb kiitti tunteikkaasti kilpakumppaneitaan, kokoomuksen jäseniä sekä läheisiään äänestyksen ratkettua.

Valtiovarainministeri ilmaisi ensin kiitoksensa kokoomusväelle kahdesta vuodesta puheenjohtajana, jonka jälkeen vaihtoi kielen ruotsiin ja kiitti vuolaasti isäänsä, jääkiekkovaikuttaja Göran Stubbia.

– Ilman tukeasi minä ja perheeni emme olisi selvinneet viimeisestä kahdesta vuodesta. Olet maailman paras isä ja toivon, että voin yhtenä päivänä olla yhtä hyvä isä kuin sinä, Stubb totesi ääni särkyen.

Tämän jälkeen Stubb vaihtoi kielen englantiin ja osoitti sanat vaimolleen Suzanne Innes-Stubbille. Kyyneleet silmissä Stubb kiitti kaikesta tuesta myös kaikkein vaikeimpina hetkinä.

–Suzanne, olemme olleet yhdessä yli 22 vuotta. Muistan kun aloitimme matkamme niin sanoit, ettei elämämme tulisi koskaan olemaan tylsää. Sitä se ei todellakaan ole ollut. Olen kiitollinen rakkaudestasi ja välittämisestäsi niinä pimeinä öinä, kun en ole saanut unta ja olen alkanut itkeä paineiden takia. Olet aina ollut tukenani hyvinä ja huonoina aikoina. Tästä eteenpäin lupaan sinulle yhden asian – olen jatkossa parempi aviomies ja parempi isä. Rakastan sinua, Stubb sanoi liikuttuneena.

Kiitospuheessaan Alexander Stubb antoi myös pilke silmäkulmassa uudelle puheenjohtajalle Petteri Orpolle tapansa mukaan kolme neuvoa.

– Ensiksi, ole tarkkana prosenttilukujen kanssa. Toiseksi käytä shortseja vältellen. Ja kolmanneksi, jos lapsi pyytää, mene aina tikkatauluksi, Stubb opasti hymy huulilla viitaten omaan kauteensa kokoomuksen johdossa.