1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Sipilä ja Orpo koolle maanantaina: "Meillä on paljon päätettävää ennen kesätaukoa"

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kertoi puhuvansa käytännön asioista Petteri Orpon kanssa heti maanantaina. Sipilä ei usko, että ministerivaihdokset häiritsevät hallituksen toimintaa.

Juha Sipilä Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi keskustelleensa lyhyesti Petteri Orpon kanssa puhelimessa tänään. Juha Sipilä onnitteli Orpoa kokoomuksen puheenjohtajaksi valinnasta ja kiitti Alexander Stubbia hyvästä yhteistyöstä.

– Noita käytännön asioita ovat esimerkiksi ministerivalinnat. On selvä, että tulee ministerivaihdoksia. Niistä ja työtavoista pitää keskustella. Meillä on vielä paljon päätettävää ennen kesätaukoa.

Petteri Orpo kertoi ottavansa valtiovarainministerin salkun, muu ministerikierrätys on vielä auki. Sipilä ei usko, että vaihdokset haittaavat hallitusyhteistyötä.

– Luotan siihen, että kokoomuksesta tulee hyvä ja vahva joukkue, jossa on sopivasti vanhaa ja uutta. Ei tämä ole niin iso muutos, että se häiritsisi hallituksen toimintaa.

Sipilän mukaan "minihallitusneuvotteluja" ei tarvita eikä hallitusohjelmaan tule muutoksia kokoomuksen johdon vaihtuessa. Sipilä painotti, että tämän hetkiset keinot eivät riitä, mikäli hallitus aikoo saavuttaa 72 prosentin kunnianhimoisen työllisyysasteen.

– Totesimme puhelimessa, että meillä on hyvä hallitusohjelma, mutta sen tavoitteisiin pääsemiseksi pitää viritellä koko ajan keinoja. Esimerkiksi tämän työllisyysastetavoitteen saavuttamiseksi syksyn budjettiriiheen pitää löytää uusia keinoja.

Juha Sipilä valittiin lauantaina jatkokaudelle keskustan puheenjohtajaksi. Puolueen varapuheenjohtajaksi nousivat Juha Rehula, Katri Kulmuni ja Antti Kurvinen.