1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Politiikan superviikonloppu: Linjapuheita ja RKP:n puheenjohtajavaali – Yle välittää kohokohdat suorana verkossa

Yle näyttää uusien puheenjohtajien linjapuheet ja RKP:n uuden puheenjohtajan valinnan suorana verkossa.

politiikka
Petteri Orpo kokoomuksen puoluekokouksessa Lappeenrannassa
Petteri Orpo kokoomuksen puoluekokouksessa Lappeenrannassa sunnuntaina.Petteri Paalasmaa / AOP

Politiikan superviikonloppu jatkuu tänään sunnuntaina. Keskusta, kokoomus, vasemmistoliitto, RKP ja perussuomalaiset ovat koolla eri puolilla Suomea valitsemassa uusia johtajia ja linjaamassa poliittisia suuntaviivoja.

Kokoomuksen puheenjohtajaksi valittiin eilen lauantaina Petteri Orpo ja vasemmistoliiton puheenjohtajaksi kukitettiin Li Andersson. Molemmat uudet puheenjohtajat pitävät tänään sunnuntaina linjapuheensa. Yle välittää puheet suorana verkossa.

RKP:n puolouekokouksessa puheenjohtajavaali järjestetään tänään sunnuntaina. RKP:n puheenjohtajuudesta kisaavat kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Anna-Maja Henriksson sekä puolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja Ida Schauman. Yle näyttää vaalin suorana verkossa.

Tänään valitaan myös kokoomukselle varapuheenjohtajat ja keskustalle presidenttiehdokas. Toistaiseksi ainoa keskustan presidenttiehdokkaaksi ilmoittautunut on kansanedustaja Matti Vanhanen.

Perussuomalaisten kokoontuminen ei ole varsinainen puoluekokous, vaan pienimuotoisempi puolueneuvoston kokous, jossa ei tehdä henkilövalintoja.

Yle näyttää sunnuntain kohokohdat suorana verkossa:

Klo 10.30 Kokoomuksen puoluekokous: Uuden puheenjohtajan linjapuhe

Klo 13.00 RKP:n puoluekokous: Uuden puheenjohtajan valinta

Klo 14.30 Vasemmistoliiton puoluekokous: Uuden puheenjohtajan linjapuhe

Lue seuraavaksi