1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Hollantilaisnainen huumattiin ja raiskattiin Qatarissa – pidätettiin aviorikoksesta

Naisen asianajajan mukaan 22-vuotias oli ollut tanssimassa, kun hänen juomaansa oli laitettu huumausainetta. Nainen heräsi myöhemmin vieraassa asunnossa, jossa havaitsi joutuneensa raiskauksen uhriksi.

Näkymä Qatarin pääkaupunkiin Dohaan. Kuva: Nic Bothma / EPA

Nuori hollantilaisnainen on pidätetty Qatarissa aviorikoksesta epäiltynä sen jälkeen kun hän kertoi poliisille joutuneensa raiskatuksi. Asiasta kertoo BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Lomailemassa ollut 22-vuotias nainen huumattiin hotellin baarissa Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Nainen heräsi myöhemmin vieraassa asunnossa, missä hän havaitsi joutuneensa raiskauksen uhriksi.

Naisen asianajajan mukaan hän oli ollut dohalaisessa hotellissa, missä alkoholin myynti on sallittua. Nainen meni tanssimaan, ja pöytään palattuaan otti yhden kulauksen juomastaan, minkä jälkeen hänestä tuli heti huonovointinen.

Nainen pidätettiin jo maaliskuussa, sillä häntä epäiltiin avioliiton ulkopuolisesta seksistä. Hän joutuu oikeuteen maanantaina.

Myös epäilty raiskaaja on pidätetty. Hän kuitenkin väittää, että seksiä on harrastettu yhteisymmärryksessä.

Hollannin ulkoministeriön edustaja on vahvistanut tapauksen. Nainen on saanut apua pidätyksensä alusta saakka, ministeriö kertoi lausunnossa.

Vuonna 2013 norjalaisnainen sai  naapurimaassa Arabiemiraattikunnassa 16 kuukauden vankilatuomion väärästä valasta, avioliiton ulkopuolisesta seksistä ja alkoholin käytöstä sen jälkeen kun hän oli kertonut poliisille joutuneensa raiskatuksi.

Hänet armahdettiin myöhemmin ja hän sai palata Norjaan.