Lehti: Filippiinien huumepomot lupaavat lähes miljoonan euron palkkion tulevan presidentin murhasta

Huumeiden vastaisen sodan Filippiineille julistanut tuleva presidentti Rodrigo Duterte ja hänen valitsemansa uusi poliisijohtaja ovat joutuneet kartellien tappolistalle.

Ulkomaat
Filippiinien tuleva presidentti Rodrigo Duterte lupaa iskeä rikollisuuteen kovakätisesti.
Filippiinien tuleva presidentti lupaa iskeä rikollisuuteen kovakätisesti. Ritchie B. Tongo / EPA

Filippiineillä vankilassa istuvat huumeliigojen johtajat ovat luvanneet maksaa lähes miljoonan euron palkkiot maan tulevan presidentin Rodrigo Duterten ja Filippiinien poliisin uudeksi johtajaksi nousevan Ronald dela Rosan tappamisesta, kertoo Manila Bulletin -sanomalehti (siirryt toiseen palveluun).

Duterte lupasi vaalikampanjassaan kitkeä rikollisuuden Filippiineiltä puolessa vuodessa. Hän on myös kehottanut kansalaisia ampumaan huumekauppiaita.

Dela Rosa kertoi Manila Bulletinille, että hän sai tiedon rikollisten lupaamista tapporahoista lähteeltä, joka oli läsnä Bilibidin kansallisessa vankilassa järjestetyssä huumeliigojen johtajien kokouksessa.

Kartellien johtajat jatkavat huumekaupan pyörittämistä vankilasta käsin. Ratsioissa Bilibidistä on löytynyt huumeita, aseita, elektronisia laitteita ja jopa luvaton uima-allas, kirjoittaa Manila Bulletin.

The Philippine Star -lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan Duterten suojelua on lisätty hänen päästään luvatun palkkion takia. Ainakin 200 poliisia on koulutettu turvaamaan tulevaa presidenttiä.

Useat kiinalaiset huumekartellit toimivat Filippiineillä. Myös meksikolaiset kartellit pyrkivät levittäytymään maahan.