FBI tutkii klubiammuskelua terroritekona

Poliisin mukaan ampujalla oli rynnäkkökivääri, käsiase ja jonkinlainen epäilyttävä laite. Ampumavälikohtaus eteni panttivankitilanteeksi.

Ulkomaat
Poliisit tutkivat onnettomuuspaikkaa Floridan Orlandossa.
Poliisit tutkivat onnettomuuspaikkaa Floridan Orlandossa sunnuntaina.Cristobal Herrera / EPA

Peräti 50 ihmistä on kuollut homoklubissa tapahtuneessa ammuskeluvälikohtauksessa ja panttivankitilanteessa Orlandossa Floridassa, kertoo poliisi. Lisäksi 53 ihmistä on haavoittunut ja viety sairaalahoitoon. Haavoittuneiden joukossa on yksi poliisi.

FBI tutkii terroritekona

Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI tutkii ammuskelua terroritekona.

Se selvittää, onko kyseessä kotimainen vai ulkomainen terrorismi, tai oliko ampuja yksinäinen susi. FBI:n mukaan ampuja saattoi tuntea sympatiaa islamistisiin ääriliikkeisiin.

Panttivankitilanne

Poliisin mukaan ampujalla oli rynnäkkökivääri, käsiase ja jonkinlainen epäilyttävä laite. Hän avasi tulen kello kahden aikaan paikallista aikaa. Klubi oli juuri sulkeutumassa.

Vaihdettuaan laukauksia yökerhon turvamiehen kanssa, ampuja meni sisälle ja otti panttivankeja. Tilanne ratkesi siihen, että poliisi lähetti erikoisjoukkonsa klubiin noin kello viideltä.

He ampuivat epäillyn tekijän. Ampuja on kuollut. Ruumiin kerrotaan olevan edelleen sisällä klubissa.

Orlandon poliisi teki aiemmin hallitun räjähdyksen yökerhon ulkopuolella. Poliisin mukaan tarkoituksena oli harhauttaa ampujaa.

Omaisia klubin ulkopuolella

Mina Justice oli yökerhon ulkopuolella aikaisin sunnuntaiaamuna. Hän etsi 30-vuotiasta poikaansa Eddieä. Tämä oli lähettänyt äidilleen tekstiviestejä, kun ammuskelu alkoi.

Eddie oli kertonut juosseensa klubin vessoihin piiloon, kun ammuskelu alkoi. Sen jälkeen hän lähetti äidilleen viestin: Hän [ampuja] on tulossa.

Seuraavassa viestissä hän kertoi, että ampuja oli löytänyt hänet. Sen jälkeen äiti ei ole kuullut tästä.

Paikalla on kymmeniä pelastusyksiköitä.

Lähteet: AFP, Reuters, AP