Itkevä Christine Leinonen ABC:llä: En saa poikaani kiinni, ruumiiden tunnistaminen voi kestää tunteja

Leinonen huomasi aamuyöllä Facebookista poikansa ystävän päivityksen, että Pulse-klubilla on ammuskeltu. Ystävät olivat kateissa.

Ulkomaat
Poliisi tutkii rikkoutunutta ikkunaa yökerhon edustalla Orlandossa.
Poliisi tutki rikkoutunutta ikkunaa yökerhon edustalla Orlandossa 12.6.2016.AOP

Christine Leinonen odottaa epätoivoisena tietoa siitä, mitä hänen pojalleen Christopherille on tapahtunut. Poika oli Pulse-yökerhossa Orlandossa ammuskelun aikaan.

– Lähetin Christopherille tekstiviestin ja soitin hänelle ja sitten tulin suoraan sairaalaan. Olemme odottaneet kello neljästä lähtien, kertoo Christine Leinonen ABC Newsille (siirryt toiseen palveluun).

Leinonen sattui heräämään kello kolmelta yöllä. Ammuskelu oli alkanut tuntia aiemmin. Hän tarkasti Facebookinsa ja huomasi poikansa ystävän päivityksen. Siinä kerrottiin, että klubilla oli ammuttu, eikä tämä tiennyt muiden kohtalosta.

– He sanoivat, että klubilla on paljon ruumiita. Se on rikospaikka. He eivät pysty tunnistamaan ketään. Voi kestää tunteja, ennen kuin kuulemme mitään.

Myös sairaalassa on tunnistamattomia ihmisiä: potilaita, jotka ovat kriittisessä tilassa tai kuolleet sairaalassa, kertoo Leinonen itkien ABC:lle. Sosiaalisessa mediassa esitettyjen tietojen mukaan perheellä olisi suomalainen tausta.

Ampuja murhasi klubilla 50 ihmistä. 53 on haavoittunut. Valtaosa on kriittisessä tilassa.