Mäntyharjulaisesta Antti Häkkäsestä kokoomuksen uusi varapuheenjohtaja

Häkkänen valittiin sunnuntaina kokoomuksen varapuheenjohtajaksi selvällä äänten enemmistöllä. Muut puheenjohtajat ovat Sanni Grahn-Laasonen ja Janne Sankelo.

Antti Häkkänen
Sanni Grahn-Laasonen, Janne Sankelo ja Antti Häkkänen.
Sanni Grahn-Laasonen, Janne Sankelo ja Antti Häkkänen.Petteri Paalasmaa / AOP, Yle, Juho Liukkonen / Yle

Kokoomus valitsi sunnuntain puoluekokouksessaan uuden puheenjohtajistonsa. Ensimmäistä kertaa varapuheenjohtajaksi valittiin myös kansanedustaja Antti Häkkänen. Mäntyharjulaislähtöinen Häkkänen sai varapuheenjohtajien valintaäänestyksessä selvästi suurimman äänisaaliin,667,6 ääntä.

Häkkänen olisi pettynyt, mikäli ei olisi tullut valituksi.

– Petyn, jos en tule valituksi, eihän näihin kuvioihin lähdetä leikkimielellä, Häkkänen kertoi Yle Mikkelin haastattelussa perjantaina.

"On oltava antamaan vuorokauden tunnit ja minuutit puolueen ja isänmaan asialle"

Häkkästä oli pyydetty lähtemään varapuheenjohtajaehdokkaaksi usealta taholta. Ensimmäiset pyynnöt tulivat jo syksyllä. Alkutalvesta pyyntöjä tuli lisää ja lopulta Häkkänen päätti asettua ehdolle.

– Puolueen varapuheenjohtajuus on merkittävä tehtävä. On oltava antamaan vuorokauden tunnit ja minuutit puolueen ja isänmaan asialle, Häkkänen totesi.

– Tarvittaessa on oltava valmius myös tuuraamaan ja toimimaan sijaisena ministereille, on hallittava laajasti mm. soteen ja työmarkkinoihin liittyviä sisältökysymyksiä ja toimittava puolueen edustajana niin A–studiossa kuin muuallakin.

Häkkäsellä jo merkittävä poliittinen ura

Kansanedustaja Antti Häkkänen on syntynyt vuonna 1985 Mäntyharjulla. Hän on ensimmäisen kauden kansaedustaja ja tuli valituksi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Häkkänen on koulutukseltaan lakimies.

Aiemmin Häkkänen on toiminut pääministeri Jyrki Kataisen erityisavustajana ja Kokoomuksen nuorisojärjestön puheenjohtajana.