Kokkolan uusi kaupunginjohtaja odottaa valtuustolta päätöstä talousarvioraameista

Aikaisintaan syyskuussa 2016 Kokkolassa kaupunginjohtajana aloittava Mattila sanoo tuovansa mukanaan lisää talousosaamista ja aikoo näkyä myös kaupunkilaisten parissa. Verkot hän ulottaa niin kauas, kuin päätöksen teon kannalta on tarpeen.

Kokkola
Stina Mattila
Jukka-Pekka Tyhtilä / Yle

Tuoreella kaupunginjohtajalla on jo terveisiä kaupunginvaltuustolle, joka kokoontuu maanantai-iltana päättämään uudemman kerran talousarvioraameista vuodelle 2017, ja taloussuunnitelmasta kahdelle seuraavalle vuodelle.

– Ei enää pöydälle, nyt pitäisi pystyä tekemään päätös, muuten se siirtyy automaattisesti elokuulle ja se on todella myöhään. Tuo työrauhan ja tekemiselle hyvän pohjan, kun valtuusto ottaa jo etukäteen kantaa. Pahinta on, että tehdään koko syksy töitä ja viime metreillä, kun mennään valtuustoon, kirja revitään auki ja tulee paljon muutoksia, Mattila sanoo.

"Lupasin pojalle, että pidän loman"

Talousarvio aikatauluttaa myös Mattilan Kokkolaan siirtymistä. Hän haluaa hoitaa Kempeleessä työnsä sille mallille, että pystyy irrottautumaan, mutta haluaa päästä heti alkusyksystä mukaan Kokkolan talousarvion valmisteluun. Henkeäkin pitäisi ehtiä vetää.

– Lupasin pojalle, että pidän loman ennen Kokkolaan tuloa. Siitä lupauksesta ei voi luistaa.

Kokkolan kaupunginvaltuusto joutui valitsemaan kaupunginjohtajan kahdesti, koska ensimmäinen valintaa tehnyt kokous ei ollut kokoonpanoltaan lainvoimainen.

– Nämä ovat harmillisia juttuja, eikä niitä saisi tapahtua mutta on täysin inhimillistä, että nopeassa, hektisessä kokoustapahtumassa näin voi sattua, sanoo Mattila, ja jatkaa, ettei äänestysjupakka ole vaikuttanut mitenkään hänen ajatuksiinsa Kokkolan kaupungista.