1. yle.fi
  2. Uutiset

Stadin friidu ja stadin kundi kehuvat Helsinkiä ihmisläheiseksi kaupungiksi

Näyttelijä Leena Uotila ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri on nimetty tämän vuoden stadin friiduksi ja stadin kundiksi. Helsinki-päivään liittyvän nimeämisen tekee Stadin slangi -yhdistys.

Kotimaan uutiset
Stadin Kundi ja Friidu Pekka Sauri ja Leena Uotila
Stadin Kundi ja Friidu Pekka Sauri ja Leena UotilaTero Ylioja / Yle

Stadin friiduksi ja stadin kundiksi valitut Leena Uotila ja Pekka Sauri kehuvat Helsingin viime vuosien aikana tapahtunutta kehitystä ihmisläheisemmäksi kaupungiksi.

– Tämähän on muuttunut ihan totaalisesti tässä vuosituhannen vaihteen jälkeen. Ikään kuin kaupunkilaiset ja tämä kaupunkiorganisaatio ovat kasvaneet yhteen. Kun ennen puhuttiin kaupungista, niin puhuttiin sosiaalivirastosta tai HKL:stä, että se olisi ikäänkun tämä koneisto, mutta nythän kaupunki rupeaa olemaan niinkuin kaupunkilaiset ja niin sen pitääkin olla, sanoo Sauri.

– Kun itse on niin vanha, että muistaa nämä älä tallo nurmikoita ja kaikki nämä, niin tämä on niin mielettömän hienoa katsella näitä kaikkia tapahtumia, mitä Helsinkiin on tullut, Uotila säestää.

Uotila sanoo pitävänsä Helsinkiä erityisesti suurenmoisena kesäkaupunkina. Hän haluaisi erityisesti Helsingin edustan saaret vieläkin vilkkaampaan käyttöön.

Myös esimerkiksi uutta Töölönlahden puistoa Uotila hehkuttaa.

– Siellä on ihmiset vilttien kanssa piknikillä ja sehän on täysin loistava. Ja sitten lapset muistetaan paljon paremmin kuin aikaisemmin. Siellä on tosi makea se lasten leikkipaikka.

Lue seuraavaksi