1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Epävarmuus Anvian tulevaisuudesta sai pohjalaiset luopumaan osakkeistaan

Anvian osakkeiden ostotilaisuudet vetivät viikonloppuna osakkeen myyjiä. Esimerkiksi Seinäjoella tarjontaa oli enemmän kuin kysyntää. Osakekaupoille pohjalaisia ajaa epävarmuus osakkeen tulevasta arvosta.

Anvian osakkeita ostavan Helmiryhmän ilmoitus osakkeiden ostotilaisuudessa 12.6.2016 Seinäjoella Kuva: Elina Niemistö/Yle

Sijoitusyhtiö Helmiryhmän Anvia-osakkeiden ostotilaisuus Seinäjoella sunnuntaina kokosi osakkeenmyyjiä jonoksi asti. Puoli yhdentoista aikaan jonotuslappu jaettiin 50 nopeimmalle - ja loput osakkeenmyyntihaluisista jäivät lappua ilman.

– Käytiin tässä jo aiemmin. Silloin ilmoitettiin, että 50 nopeinta sai jonotuslapun, muiden pitää tulla sitten kello 14. Sitten ei enää jaettu lappuja, kertoo seinäjokinen Pentti Ranta. Ranta ei saanut osakettaan myytyä.

– Vähän harmittaa, koska nyt lopulta päätettiin luopua. Saattaa olla niin, että myöhemmin harrastelijasijoittaja ei saa näinkään hyvin, saako mitään, Ranta sanoo ja kertoo huhuista, joiden mukaan osakkeesta maksettaisiin jatkossa enää 1300 euroa.

Osakkeenomistajat olivat selvästi liikkeellä nyt Anvian ja Elisan sopimien yrityskauppojen takia. Kesäkuun lopulla ylimääräisessä yhtiökokouksessa selviää, toteutuuko kauppa. Elisa aikoo ostaa Anvian keskeisiä yhtiöitä.

Osakettaan ei saanut kaupaksi myöskään Maarit Pessinen.

– Osake jäi käteen, eivät pysty ostamaan enempää tällä erää. Näkee nyt sitten, kuinka tässä käy: meneekö ihan pohjille ja kuinka ne pystyvät maksamaan osinkoa enää, Pessinen miettii.

Osakemääristä ei kommentteja

Anvian osakkeilla on käyty viime päivinä kauppaa vauhdikkaasti. Viikonloppuna sijoitusyhtiö Helmiryhmän ostotilaisuuksissa oli ruuhkaa niin, että moni jäi ilman kaupantekoa, kun ostokiintiö täyttyi jo aikaisessa vaiheessa. Helmiryhmä myös päätti ostotarjouksensa jo sunnuntaina, vaikka sen piti alunperin ostaa maanantaihin saakka. Ostotilaisuuksia järjestettiin perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina Lapualla, Vaasassa ja Seinäjoella.

Helmiryhmän henkilökunnan mukaan kauppoja tehtiin noin sata per päivä. Lisäksi puhelin on soinut jo edellisviikolla tiuhaan.

Yle ei tavoittanut maanantaina Helmiryhmän edustajia kommentoimaan tehtyjen Anvian osakekauppojen määriä. Nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun) sijoitusyhtiö kertoo lopettavansa Anvian osakkeiden ostot maanantaina 13. kesäkuuta.

OTC-sijoitus Oy on myös ostanut Anvian osakkeita. Toimitusjohtaja Tomi Kaismo kertoo, että kuhinaa Anvian ympärillä oli, mutta ei kommentoi tehtyjen osakeostojen määrää.