Tuhkasta tuotantoon 360 päivässä – tulen tuhoama ikkunatehdas avattiin uudestaan

Lähes tasan vuosi sitten Hämeenkyrön ikkunatehtaan tuotantotilat paloivat tuhkaksi. Tuli tuhosi myös koneet ja varastollisen valmiita ikkunoita. Uuden tehtaan avajaisia juhlittiin maanantaina – se nousi tuhkasta jaloilleen alle vuodessa.

Kotimaa
Yle Uutiset Pirkanmaa: Hämeenkyrön ikkunatehdas
Yle Uutiset Pirkanmaa: Hämeenkyrön ikkunatehdas

– Se oli pysäyttävä näky. Palomiehet häärivät hallin ympärillä ja tuli tuhosi täyden varaston.

Hämeenkyrön ikkunatehtaan tuotantoa oli myyty eteenpäin tuhannen ikkunan verran, muistelee tuotantopäällikkö Jukka Suomela. Tuli nieli ahnaasti kaiken.

Tulipalo tuhosi kesäkuussa 2015 varaston ja tuotantotilat. Tuotantokoneet paloivat käyttökelvottomiksi kahta konetta lukuunottamatta. Tuhot olivat miljoonaluokkaa. Palon syttymissyytä ei ole saatu selville.

Maanantaina Suomela juhli jälleenrakennetun, voimakkaasti digitalisoidun tehtaan uutta tulemista. Hämeenkyrön ikkunatehdas rakennettiin uudestaan ennätysajassa, 360 päivässä.

– Melko uskomaton juttuhan tämä on. Harvoin kuulee tarinoita, että joku tuotantolaitos palaa maan tasalle ja alle vuodessa se nostetaan pystyyn takaisin ja se on parempi kuin koskaan aikaisemmin, toteaa toimitusjohtajaksi nouseva Olli Toiviainen.

Toimitusjohtaja 1.7.2016 alkaen Olli Toiviainen
Olli Toiviainen aloittaa ikkunatehtaan toimitusjohtajana heinäkuussa 2016.Marko Melto / Yle