Nimi jätesopimukseen tai kymmenien tuhansien sakko

Pariakymmentä kiinteistönomistajaa saattaa uhata kymmenientuhansien eurojen sopimussakko Vantaan asuntomessualueella. He eivät ole halunneet liittyä kalliina pitämäänsä jätteiden putkikeräysjärjestelmään.

Kotimaa
Vantaan asuntomessut järjestettiin viime vuonna Kivistössä.
Vantaan asuntomessut järjestettiin viime vuonna Kivistössä.Antero Tenhunen/Asuntomessut

Kaupunki möi Kivistön asuntomessualueelta tontteja ja kauppakirjoihin tuli ehto: "Ostajat sitoutuvat liittymään keskitettyyn jätteiden imujärjestelmään, mikäli sellainen rakennetaan alueelle."

Asuntomessualueelle ja koko Kivistön keskusta-alueelle on rakennettu keskitetty jätteiden putkikeräysjärjestelmä. Kaupungin perustama Kivistön Putkijäte Oy:n on vastannut jätehuoltoverkon suunnittelusta ja rakentamisesta.

Kiinteistönomistajat ovat kuitenkin pitäneet 4 500 euron liittymismaksua liian kalliina verrattuna tavanomaisen jätehuollon kustannuksiin.

Asiasta on keskusteltu kiinteistönomistajien kanssa. Kaupunki voisi neuvotella Kivistön Putkijäte Oy:n kanssa liittymismaksusta tai sen osasta luopumisesta.

Liittymismaksun alentaminen tai poistaminen aiheuttaisi kuitenkin taloudellista tappiota jäteyhtiölle. Liittymismaksun pienentämisestä tai sen poistamisesta päättää lopullisesti Kivistön Putkijäte Oy.

Kaupunki onkin päättänyt korvata Kivistön Putkijäte Oy:lle liittymismaksujen poistamisesta aiheutuvat tulojen menetykset enintään 180 000 euroon saakka.

Jos kiinteistönomistajat eivät allekirjoita liittymissopimusta kaupungin jäteyhtiön kanssa tietyn ajan kuluessa, heiltä peritään sopimussakkoja, jotka vaihtelevat 34 000:sta 86 000:een euroon.

_Päivitetty 5.9. klo 7.30: Palautettu juttuun sen alkuperäinen sisältö. Alun perin 17.6. julkaistu teksti korvattiin 26.8. erehdyksessä tuoreemmalla samaa aihetta käsittelevällä uutisella. Uudempi uutinen löytyy täältä. _