Äänestys: Sairaanhoitopiirin asiakasmaksuihin ei korotuksia ensi vuonna

Satakunnan sairaanhoitopiirin hallinnossa käsiteltiin maanantaina ensi vuoden maksuja. Äänestyksen jälkeen päädyttiin siihen, että maksut eivät nouse ensi vuonna.

hinnankorotus
Satakunnan keskussairaala
Kati Rantala / Yle

Satakunnan sairaanhoitopiiri on jättämässä maksut nostamatta ensi vuonna. Näin vaatii sairaanhoitopiirin yhtymähallitus, joka kaatoi virkamiesten valmisteleman talousarvion suunnitteluohjeen äänestyksen jälkeen.

Virkamiehet esittivät, että talousarvio laadittaisiin 27,5 prosentin maksukorotusten pohjalta. SDP:n Juha Nummela esitti maksukorotuksista luopumista ja lopulta ainoastaan kokoomus ja keskusta kannattivat korotuksia.

Äänestys päättyi korotusten vastustajien voittoon äänin 5–3. Käytännössä sairaanhoitopiiri joutuu nyt etsimään maksujen korotuksella haetun 1,75 miljoonan euron rahasumman jostain muualta.

–Tulihan tämä vähän yllätyksenä, mutta on parempi, että tiedämme yhtymähallituksen kannan jo tässä vaiheessa. Vaihtoehtoja ovat nyt rakenteelliset säästöt tai kuntien maksujen korotukset, talousjohtaja Tero Mäkiranta sanoo.

Mäkiranta arvioi, että todennäköisin vaihtoehto on, että kunnille lähetettävät laskut potilaiden hoidosta kasvavat.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus