1. yle.fi
  2. Uutiset

Unohtakaa Paul-mustekala – suomalainen Ennustajakurkku on tiennyt lähes kaikkien EM-pelien tulokset

Facebookiin ilmestyi viikonloppuna Ennustajakurkku. Se on ennustanut valtaosan jalkapallon EM-pelien tuloksista oikein – myös viimeisimmän Espanja–Tshekki-pelin lopputuloksen.

urheilu
Ruutukaappaus Ennustajakurkun Facebookista.
Lapussa kurkun vasemmalla puolella lukee Espanja, oikealla Tshekki.Ruutukaappaus Ennustajakurkun Facebookista.

Jalkapallon MM-kisoissa vuonna 2010 menestystä niittänyt, nyt jo edesmennyt Paul-mustekala (siirryt toiseen palveluun)on saanut kotimaisen vastuksen. Facebookissa (siirryt toiseen palveluun) operoiva Ennustajakurkku on ennustanut hämmästyttävällä tarkkuudella EM-kisojen pelien voittajat.

Tavoitimme Ennustajakurkun avustajan, Ilarin, kertomaan suojattinsa kisaurakasta. Ilari ei halua esiintyä jutussa koko nimellään, koska kunnia kuuluu hänen mukaansa kurkulle.

Miten kurkusta tuli ennustaja?

Kurkku tuli vastaan kadulla Helsingissä. Karaoke-kierroksella, matkalla erääseen keskustan paikkaan, oli kurkku asettuneena polullemme. Spekuloimme juuri EM-kisoja parin ystävän kanssa, kun näimme sen. Pidimme tätä johdatuksena siis.

Millä metodilla kurkku ennustaa pelien tulokset?

Kurkkua pyöräytetään kuten pullonpyörityksessä. Sen molemmille puolille asetellaan ennen pyöräytystä laput, joissa lukee maiden nimet.

Kurkku ennustaa voittajaksi sen maan, jota kohti kurkun hintatarra osoittaa. Jos kurkku ei osoita kumpaankaan lappuun vaan jää pystyyn, tulossa on sen mukaan tasapeli.

Missä ennustukset tapahtuvat?

Alustana toimii puulattia. Kurkku ennustaa kaikki päivän pelit kerralla, ennen ensimmäistä peliä. Kuvat ennustuksista ladataan Facebookiin ennen pelejä. Kun peli on ohi, Ennustajakurkku ilmoittaa Facebookissa kuvan kera ennustaneensa tuloksen oikein.

Mikä on ollut ennustusten onnistumisprosentti?

Kaksi kolmesta pelistä kurkku on ennustanut kiistatta oikein. Väärin menneistäkin veikkauksista tarkka tulkitsija voi löytää viitteitä siitä, että totuuden jäljillä on oltu.

Voiko kurkun käyrästä tehdä päätelmiä?

Kyllä. Näin voi spekuloida. Ehkä olemme viisaampia, kun otantaa kertyy enemmän. Sekään ei ole täysin selvää, onko eroa siinä, osoittaako kurkku voittajaa ala- vai yläkautta.

Miten kurkku käyttäytyy vapaa-ajalla?

Jääkaapissa vietetään kaikki vapaa-aika. Chillisti siis.

EM-kisat jatkuvat vielä monta viikkoa. Uskotko, että kurkun turnauskestävyys riittää?

Onhan tämä poikkeuksellinen kurkku, kaikin puolin. Kurkun olosuhteista huolehtivalla tiimillä on kova luotto siihen, että kurkku vain paranee vanhetessaan.

Lue seuraavaksi