Pohjoisessa petyttiin vasemmistoliiton henkilövalintoihin

Kemiläinen Kati Tervo laskee, että edellisenä kautena puoluejohdossa oli neljä pohjoiseen linkittyvää henkilöä ja nyt heitä on vain kaksi. Oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen valittiin puolueen 1. varapuheenjohtajaksi ja Tervo puoluevaltuuston 2. varapuheenjohtajaksi.

Kuva: Vasemmistoliitto

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin viikonloppuna Pia Lohikoski, joka voitti kemiläisen Kati Tervon äänin 154–102. Tervo oli kuitenkin tyytyväinen äänimääräänsä.

– Yllätyin siitä, että taakse tuli niin paljon ääniä.

Toisaalta Tervo pettyi siihen, että toisella kierroksella Suldaan Said Ahmed meni hänen ohitseen.

Pohjoisesta valittiin vain kaksi

Tervo kertoo, että puoluekokouksen valinnat olivat pohjoisten piirien kannalta pettymys edelliseen kauteen verrattuna. Edllisenä kautena muun muassa kemiläinen Sari Moisanen kuului puolueen puheenjohtajistoon.

– Edellisenä kautena puoluejohdossa olivat kuitenkin Sari Moisanen, kemiläistaustainen Marko Varajärvi sekä Pohjanmaalta Risto Kalliorinne ja Hanna Sarkkinen. Nyt pohjoisesta on mukana vain kaksi henkilöä.

Tervon lisäksi puoluejohtoon kuuluu oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen, joka valittiin puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

– Meidän tehtävämme on tuoda pohjoisen kentän ääni puoluejohdon kuuluville. Olemme paljon vartijoina perinteisillä kannatusalueilla, Tervo sanoo.

Oululainen Risto Kalliorinne voitti puoluesihteerikisan ensimmäisen kierroksen, mutta toisella kierroksella voiton vei helsinkiläinen Joonas Leppänen äänin 155–139.