Poikaansa Orlandon uhrien joukosta etsinyt Christine Leinonen sai suru-uutisen

Christine Leinonen heräsi sunnuntaiyönä sattumalta tunti sen jälkeen, kun ammuskelu yökerhossa oli alkanut. Leinonen kertoi uutiskanava ABC:lle, että hän sai Facebookin kautta tietää, että hänen poikansa oli yökerhossa ja alkoi etsiä tätä.

Ulkomaat
Sateenkaarilippu Eola Lake -puistossa Orlandossa 12. kesäkuuta.
Sateenkaarilippu Eola Lake -puistossa Orlandossa 12. kesäkuuta.Ryan Stone / EPA

Sunnuntaina Orlandon ammuskelun jälkeen poikaansa etsinyt Christine Leinonen kertoo uutiskanava ABC:lle, että hän on saanut tiedon poikansa kuolemasta.

Leinonen antoi sunnuntaina ABC:lle haastattelun, jossa hän kertoi odottavansa epätoivoisesti tietoa siitä, mitä hänen pojalleen Christopherille on tapahtunut.

32-vuotias Christopher Leinonen oli Pulse-yökerhossa Orlandossa, kun aseistettu mies hyökkäsi sinne ja ampui 49 ihmistä sekä haavoitti yli 50:tä. Poliisi ampui hyökkääjän, 29-vuotiaan Omar Mateenin.

Leinonen oli sattunut heräämään aamukolmelta tunti sen jälkeen, kun ammuskelu oli alkanut. Hän sai tietää ammuskelusta poikansa ystävän Facebook-päivityksestä.

Haastattelun aikana Leinonen odotti sairaalassa tietoa pojastaan. Maanantaina ABC kertoi (siirryt toiseen palveluun) lyhyesti Leinosen saamasta suru-uutisesta.

Sosiaalisessa mediassa esitettyjen tietojen mukaan perheellä olisi suomalainen tausta.

Juttua korjattu kello 19:58: Christopher Leinonen oli 32-vuotias, ei 23-vuotias.