Microsoft ostaa verkostoitumispalvelu LinkedInin 23 miljardilla eurolla

LinkedInillä on maailmanlaajuisesti noin 433 miljoonaa käyttäjää. Microsoft siis maksaa yrityskaupassa noin 53 euroa yhtä LinkedIn-käyttäjää kohden.

talous
Linkedin -verkkosivusto.
AOP

Ohjelmistojätti Microsoft kertoi maanantaina ostavansa verkostoitumispalvelu LinkedInin 26,2 miljardilla dollarilla eli 23,3 miljardilla eurolla.

Summa on yli neljä kertaa niin suuri kuin se, mitä Microsoft maksoi Nokian matkapuhelinliiketoiminnasta pari vuotta sitten. Kyseessä on käteiskauppa, jossa yhden LinkedInin osakkeen hinnaksi tulee 196 dollaria eli reilut 173 euroa.

Kauppahinta on liki 50 prosenttia korkeampi kuin LinkedInin osakkeen arvo oli New Yorkin pörssin sulkeutuessa perjantaina.

LinkedIn-brändi säilyy

LinkedInin hankinta on Microsoftin historian suurin yritysosto. LinkedIn saa kaupan jälkeenkin pitää brändinsä ja itsenäisyytensä sekä toimitusjohtajansa Jeff Weinerin.

Kaliforniassa pääkonttoriaan pitävällä LinkedInillä on maailmanlaajuisesti noin 433 miljoonaa käyttäjää, jotka käyttävät palvelua työnhakuun ja verkostoitumiseen.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella sanoo työntekijöille lähettämässään sisäisessä muistiossa, että LinkedIn-kauppa tuo yhteen maailman johtavan ammatillisen pilvipalvelun ja maailman johtavan ammatillisen verkoston.

Nadellan mukaan yhdistelmä mahdollistaa esimerkiksi artikkelien tarjoamisen LinkedInin käyttäjille sen perusteella, minkä projektin parissa he työskentelevät. Microsoftin Office-ohjelmat taas voisivat ehdottaa LinkedInin välityksellä asiantuntijoita, jotka voivat auttaa siinä tehtävässä, jota käyttäjä on parhaillaan tekemässä.

Microsoftin osake alamäessä

Sijoittajia Microsoftin LinkedIn-kauppa ei vakuuttanut. Microsoftin osakekurssi oli maanantaina noin kolmen prosentin laskussa kaupankäynnin ensi tunteina.

Yrityskauppa tarvitsee vielä LinkedInin osakkeenomistajien ja viranomaisten hyväksynnän. LinkedInin johto suosittelee kaupan hyväksymistä. Kaupan ennakoidaan varmistuvan tämän vuoden aikana.

Lähteet: AFP, Reuters, AP, Yle