Merimieslähetys sai kuin saikin avustuksensa Porilta

Porin kaupungin virkamiesjohto esitti, että Mäntyluodossa toimivalle Deutsche Seemannsmissionille ei myönnettäisi sen anomaa 6 100 euron avustusta. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti myöntää rahat.

merimiehet
Porin satama
Yle / Jari Pelkonen

Porin Mäntyluodossa toimiva saksalainen merimieslähetys saa sittenkin hakemansa avustuksen. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen esitti, että merimieskirkko ei saisi tälle vuodelle hakemaansa 6 100 euron avustusta säästösyistä.

Kaupunginhallitus päätti avustuksen myöntämisestä yksimielisesti. Rahasumma ei ole Porin kaupungille kovin suuri, mutta merimieslähetys on pelännyt toimintansa vaarantuvan, jos tuet pienenevät.

Saksalainen merimieslähetys on saanut merimieskirkon toimintaan avustusta kaupungilta ja satamalta 90-luvun lopulta lähtien noin 12 000 euroa vuodessa. Satama on myöntänyt rahaa vielä tälle vuodelle 6 000 euroa, mutta merimieslähetyksen mukaan jatkossa rahaa tuskin myönnetään. Syynä on sataman muuttuminen liikelaitoksesta osakeyhtiöksi.

_14.6.2016 lisäys: _Porin satama kertoo, että se ei ole tehnyt päätöstä tuen lopettamisesta. Tuesta päätetään vuosittain.