Kolarin turmassa kuolleet olivat neljä- ja kuusivuotiaita

Poliisi epäilee, että ajoneuvoyhdistelmään kytketty perävaunu oli käyttökiellossa.

liikenne
Kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Poliisi kuulusteli maanantaina iltapäivällä lauantaina Kolarissa tapahtuneen, kahden lapsen kuolemaan johtaneen liikenneturman epäiltyä. Epäillyn, alle 40-vuotiaan miehen kuljettama raskas ajoneuvoyhdistelmä suistui ojaan. Ojaan suistumisen seurauksena kaksi epäillyn sukulaislasta, 4- ja 6-vuotiaat, kuolivat.

Raskaan ajoneuvon kuljettajaa epäillään tällä hetkellä kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta, kahdesta törkeästä vammantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ajoneuvorikkomuksesta ja liikennerikkomuksesta.

Raskaan ajoneuvon hytissä oli lisäksi kolme lasta ja yksi aikuinen, jotka poliisin saamien tietojen mukaan eivät ole enää tehohoidon tarpeessa.

Poliisi on jatkanut tapauksen tutkintaa koko viikonlopun ajan ja tässä vaiheessa poliisi epäilee, että yhdistelmään kytketty perävaunu on ollut käyttökiellossa katsastamattomuuden vuoksi. Poliisi ja tutkijalautakunta selvittävät, onko perävaunun kunnolla ollut osuutta onnettomuuden syntyyn. Sääolosuhteet tapahtumapaikalla ovat olleet hyvät ja tieosuus suora.

Poliisi jatkaa tapahtuman tutkintaa muun muassa kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla. Poliisi ei tässä vaiheessa tutkintaa tiedota tapahtuneesta enempää.