Kauppatorin oranssi telttameri ehkä vaihtoon – Katso täältä suosikkisi uudeksi torikojuksi

Helsingin Kauppatorille on pystytetty uusia malleja torikojuiksi. Neljää erilaista kojua esitellään koko kesän aivan Kauppatorin lähellä Havis Amandan suihkulähteen vieressä. Kojut ovat kaupunkilaisten arvioitavina kesän ajan.

Uusien torikojujen prototyypit ovat nähtävillä Kauppatorin laidalla Havis Amandan suihkulähteen luona. Kuva: Yle

– Haluamme testata, että mihin kaikkeen Kauppatoria voisi hyödyntää. Olemme konsultoineet tavallisia ihmisiä, torimyyjiä sekä myös turisteja asiaan liittyen, kertoo projektin tuottaja Karoliina Kuusi.

Kojut ovat Kauppatorin liepeillä aina elokuun loppuun saakka, jonka jälkeen Kauppatori 2017 -projekti tekee päätöksensä voittajasta. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, milloin voittajakoju mahdollisesti nähdään pysyvänä osana Kauppatoria.

– Tulevaisuus on vielä hämärän peitossa, fokus on tässä kesässä. Äänestyksen ja kesän aikana saadun vastaanoton myötä tiedämme taas lisää, sanoo Kuusi.

Kilpailun voittajan ja varsinaisen toteutuksen pääpaino on äänestystuloksessa, mutta myös torimyyjien näkökulmalla on merkitystä.

– Lisäksi meillä on oma raatimme, jossa on esimerkiksi eri ruokaedustajia mukana päätöksenteossa.

Kauppatori 2017 -projektin tiimi koostuu kolmesta tuotantovastaavasta. Lisäksi mukaan on pestattu kahdeksan kesätyöntekijää tekemään niin sanottua jalkatyötä kojuilla. Taustalla vaikuttaa myös projektille alkusysäyksen antanut entinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck.

Tällä hetkellä kojuja on esillä kolme kappaletta. Neljäs on tulossa näytille arviolta kahden viikon kuluessa.