1. yle.fi
  2. Uutiset

Tyttöenergiaa tuomaripulaa vastaan – siskokset viheltävät yhdessä otteluita

Jalkapallokentillä on huutava pula erotuomareista. Porilainen Koulikin perhe on vastannut kutsuun jopa kolmen tyttären voimin. Siskokset viheltävät yhdessä juniorien otteluissa.

Kotimaan uutiset
Alexandra (oikealla), Ksenia ja Alina Koulik hoitavat yhteistuumin junioriotteluiden tuomaroinnin.
Kati Rantala / Yle

Itä-Porin jalkapallokentällä tyttöjen junioriottelussa on harvinainen tilanne. 18-vuotias Alexandra, 16-vuotias Ksenia ja 13-vuotias Alina hoitavat ottelun tuomaroinnin siskosvoimin.

– Me ollaan tällainen futishullu perhe. Pikkusiskot Ksenia ja Alina pelaavat jalkapalloa itse, mutta minä ryhdyin vain tuomariksi. Halusin tuomariksi koska niistä on huutava pula, kertoo siskossarjan vanhin Alexandra Koulik.

Nuoremmat tytöt ovat tuomaroineet jo pari vuotta. 11-vuotiaana tuomaroinnin aloittanut Alina katsoo nykyään pelatessaankin ottelua eri tavoin.

Me ollaan tällainen futishullu perhe.

Alexandra Koulik

– Huomaan muiden tuomarien virheet helpommin nyt, kun olen itsekin ollut tuomarina, Alina sanoo.

Toiveissa kansainväliset kentät

Keskimmäinen sisko Ksenia haaveilee jalkapallotuomaroinnin vievän hänet vielä pitkälle.

– Haluan päästä kansainväliselle tasolle tuomaroimaan. Se vaatii paljon työtä, mutta olen tuomariakatemiassa, missä opitaan tuomarointia vähän syvemmin.

Haluan päästä kansainväliselle tasolle tuomaroimaan.

Ksenia Koulik

Kentän laidalla kannustusjoukot ovat tunnetusti kovaäänistä ja välillä jopa törkeää sakkia. Ksenia Koulik epäilee tämän olevan yksi syy, miksi tuomareista on pulaa.

– Varmaan monet pelkäävät tuomaroida. Varsinkin alussa tuomarille huudellaan paljon, mikä saa monet lopettamaan. Kannustusjoukkojen tulisi muistaa, että tuomaritkin ovat ihmisiä.

Lue seuraavaksi