1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poika sai sähköiskun junan katolla – syttyi palamaan

Kaksi poikaa oli kiivennyt sähköjunan katolle Lappeenrannan rautatieasemalla. Toinen sai sähköiskun ja pahoja palovammoja alaruumiiseensa. Junat ovat olleet myöhässä onnettomuuden takia.

Kuva: Yle

Lappeenrannan rautatieasemalla tapahtui maantantai iltapäivällä vakava onnettomuus. Kaksi teini-ikäistä poikaa oli kiivennyt sähkötavarajunan katolle, jossa toinen pojista sai sähköiskun ja syttyi palamaan.

– Ihminen oli tulessa sähkötavarajunan katolla, kun saavuimme paikalle, Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen Lappeenrannan vuoromestari Sami Talka kertoo.

Pelastajat pyysivät Liikenneviraston liikenteenohjauskeskusta katkaisemaan sähköt onnettomuuspaikalta ja hätämaadoittivat junanvaunun ennen pelastustoimia.

Sähköiskun saaneen pojan alaraajat paloivat pahasti, mutta hän oli tajuissaan pelastajien saapuessa paikalle. Hänet kuljetettiin sairaalaan.

Toinen poika ei loukkaantunut tilanteessa.

Kaakkois-Suomen poliisin tilannekeskuksen päivystäjä kertoi Etelä-Saimaa sanomalehdelle, että pojat olivat syntyneet vuosina 2001 ja 2002.

Junat myöhässä

Onnettomuus aiheutti muutoksia junaliikenteeseen. Lappeenrannasta aikataulun mukaan 16.42 Helsinkiin lähtevä InterCity 114 jouduttiin peruuttamaan. Junan matkustajat jatkoivat matkaansa seuraavalla junalla, joka sekin myöhästyi lähdössään Lappeenrannasta. 

Uutista on täydennetty tiedoilla junaliikenteestä 13.06.2016 kello 19.55.

Juttua korjattu 13.6.2016 kello 21.34. Liikennevirasto vastaa liikenteenohjauksesta, ei VR kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.