Päivän uutistärpit: Vastaanottokeskuksissa vielä hyvä tunnelma, Venäjällä puuhataan uutta ulkopolitiikkaa

Orlandon isku jälkipuinti jatkuu, kesäsää jatkuu vaihtelevana.

Kotimaa
Kuvakollaasi tiistain uutisaiheista.
EPA & Yle

Ylen kysely vastaanottokeskuksille

Tunnelma Suomen vastaanottokeskuksissa on hyvä, mutta odottaminen rassaa asukkaita. Muun muassa tämä selvisi, kun Yle teki kyselyn vastaanottokeskuksille.

Monissa vastaanottokeskuksissa tunnelman odotetaan kuitenkin latistuvan kesän aikana. Tämä johtuu turhautumisesta ja kielteisistä turvapaikkapäätöksistä.

Oppositio kysyy maatalouden vaikeuksista

Ennen kesälaitumille karkaamista kansanedustajat pääsevät vielä väittelemään maatilojen ahdingosta. Tänään eduskunnassa käydään keskustelu opposition välikysymyksestä, joka koskee maatalousyrittäjien talousmurheita.

Välikysymyksen laittoivat vireille kristillisdemokraatit. Suurin oppositiopuolue SDP ei lähtenyt siihen mukaan.

Venäjällä hahmotellaan uutta ulkopolitiikkaa

Venäjällä kaksi tutkijaa on julkaissut strategian Venäjän ulkopolitiikalle 2020-luvulle. Se on saanut paljon julkisuutta Venäjällä, ja julkaisulla on vaikutusta myös Venäjän tuleviin toimiin.

Kirjeenvaihtajamme Kerstin Kronvall selvittää jutussaan, mistä uudessa strategiassa on kyse. Euroopan unionin kukoistusvaiheen tutkijat uskovat olevan ohi.

Selviääkö Orlandon iskun motiivi?

Orlandon joukkomurhan tutkinta jatkuu Yhdysvalloissa. Jatkamme aiheen seurantaa.

Eilen Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi, että viranomaiset eivät ole löytäneet selviä todisteita siitä, että hyökkääjää olisi ohjailtu tai että teko olisi osa suurempaa juonta.

Etelässä lämmintä, Pohjois-Suomessa sateisempaa

Tänään Etelä-Suomessa on lämmintä ja melko aurinkoista. Päivällä lämpötila on etelässä 20:n asteen vaiheilla.

Pohjois-Suomessa ja maan keskiosassa voi päivälläkin tulle paikoin sadetta. Keski-Suomessa lämpötilat vaihtelevat päivällä 16-20 asteen välillä. Lapissa on 10–14 astetta lämmintä.