Islamistiryhmä Abu Sayyaf tappoi toisenkin kanadalaisen panttivankinsa

Abu Sayyaf sieppasi kandalaismiehen syyskuussa Etelä-Filippiineillä yhdessä toisen kanadalaisen sekä norjalaisen ja filippiiniläisen kanssa.

Ulkomaat
Filippiiniläispoliiseja kävelemässä sillalla.
Poliiseja Jolossa. Filippiinien armeija ja poliisi lupasivat kukistaa Abu Sayyafin sen jälkeen, kun ryhmä oli tappanut kanadalaisen panttivangin huhtikuussa.Ben Hajan / EPA

Islamistiryhmä Abu Sayyaf on tappanut toisenkin viime syksynä sieppaamistaan kanadalaisista panttivangeista, Filippiinien viranomaiset vahvistavat.

Myös Kanadan hallitus uskoo, että ryhmä on tappanut vankina pitämänsä kanadalaisen Robert Hallin.

Abu Sayyaf tappoi Hallin ilmeisesti heti sen jälkeen, kun lunnaille asetettu määräaika maanantaina umpeutui. Ryhmä oli vaatinut hänestä noin 5,8 miljoonan euron lunnaita.

Norjalainen ja filippiiniläinen yhä vankeina

Hall oli yksi neljästä panttivangista, jotka Abu Sayyaf sieppasi syyskuussa Samalin saaarelta Etel-Filippiineillä.Vangiksi jäi myös toinen kanadalaismies sekä norjalaismies ja Hallin filippiiniläinen naisystävä.

Sieppaajat veivät vankinsa Suluun.

Islamistiryhmä tappoi toisen kanadalaisen vankinsa John Ridsdelin huhtikuussa, kun vaadittuja lunnaita ei maksettu. Norjalainen ja filippiiniläinen ovat tiettävästi edelleen vankeina.

Duterten hallinto lupaa tiukkoja toimia

Sulun suurimmalla saarella Jolossa on ollut runsaasti poliiseja ja turvallisuusjoukkoja etsimässä sieppaajia. Armeijan edustajan mukaan sieppaajat onnistuvat kuitenkin piilottelemaan alueen asukkaiden avulla.

Kuun lopussa virkaan astuvan uuden presidentin Rodrigo Duterten neuvonantaja lupaa, että Duterten hallinto ryhtyy entistä tiukempiin toimiin laittomuuksien saamiseksi kuriin maan eteläosassa.

1990-luvulla perustettu Abu Sayyaf vaatii islamilaisen tasavallan perustamista Filippiinien muslimienemmistöisiin osiin. Järjestö on tullut tunnetuksi lukuisista sieppauksistaan, muun muassa kahden suomalaisen sieppauksesta vuonna 2000.

Lähteet: AFP, Reuters